G4Media.ro

Peste 20 de morți și 28 de răniți după ce rușii au…

Sursa foto: Telegram / Ivan Fedorov

Peste 20 de morți și 28 de răniți după ce rușii au atacat cu rachete un convoi civil umanitar în Zaporojie, anunță Ucraina

Oficialii ucraineni afirmă că 23 de persoane au fost ucise și 28 rănite într-un atac al forțelor ruse asupra unui convoi civil care părăsea orașul Zaporojie, relatează CNN.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra unui convoi umanitar civil la ieșirea din Zaporojie „, a declarat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale din Zaporojie, pe Telegram:

„Oamenii erau la coadă pentru a pleca spre teritoriul ocupat temporar, pentru a-și lua rudele, pentru a livra ajutoare”.

Imaginile și înregistrările video de la fața locului arată vehicule distruse și câteva cadavre pe șosea.

Ivan Fedorov, primarul orașului ocupat Melitopol, a declarat pe Telegram: „Oamenii părăsesc Zaporojie în fiecare zi pentru a-și sprijini rudele, pentru a livra medicamente vitale populației civile și pentru a se întoarce înapoi. Este imposibil deocamdată să numărăm măcar numărul de morți și răniți”.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, afirmă că un total de 16 rachete au fost lansate de forțele rusești în zona în care a fost lovit convoiul civil.

Timoșenko a declarat pe Telegram: „Potrivit informațiilor preliminare, 16 rachete au fost lansate cu ajutorul sistemului de rachete S-300. 23 de morți și 28 de răniți”.

„Patru lovituri cu rachete au fost lansate în zona pieței auto, precum și la punctul de concentrare a vehiculelor și a cetățenilor pentru plecarea/introducerea pe/din teritoriul temporar ocupat al Ucrainei. A fost o coloană de vehicule cu civili care se îndreptau spre teritoriul ocupat temporar pentru a-și lua rudele”, a declarat Timoșenko.

Forțele ruse folosesc frecvent rachete S-300 în conflictul ucrainean.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Rusi nenorociți!

  2. Un fleac, i-au denazificat.

  3. Ori nu ai citit tot, ori nu ai inteles, ori comentezi sa te afli in treaba

  4. @ilie cand esti pr0st mai si semnalizezi!
    Citeste ultimul paragraf de 10 ori pana intelegi!