G4Media.ro

Peste 20 de mii de oameni protestează sâmbătă seara în marile orașe…

Peste 20 de mii de oameni protestează sâmbătă seara în marile orașe ale România, la Cluj, Brașov, Iași, Constanța și Timișoara

Peste 20 de mii de oameni au ieșit în marile orașe din toată țara. Numărul protestatrilor din țară crește exponențial și la Sibiu – 5.000, Cluj-Napoca – 3.000, , Brașov – 2.500, Iași – 3.000, Constanța – 1.100, Timișoara – 1.500 (sursa: Digi24).

Potrivit Știridecluj.ro, spre deosebire de manifestările trecute, clujenii au venit de această dată și cu pancarte cu mesaje împotriva Jandarmeriei, scandând ”Rușine să vă fie!” și ”Jandarmeria protejează hoția!”.

De asemenea, șeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Sebastian Clișan, a venit pentru a monitoriza evenimentul.

Imagini de la protestul din Cluj (Sursa: Stiridecluj.ro)

 

Potrivit Agerpres.ro, protestatarii scandează „Hoţii, hoţii”, „România, trezeşte-te”, „Uniţă salvăm toată România”, precum şi mesaje împotriva Jandarmeriei. În faţa sediului PSD şi a Prefecturii manifestanţii s-au oprit minute în şir ca să strige împotriva guvernului şi a liderilor social-democraţi.

  •  Între două şi trei mii de cetăţeni, mulţi dintre ei cu drapele tricolore şi cu vuvuzele, cer în Piaţa Operei din Timişoara, sâmbătă seara, demisia guvernului PSD+ALDE şi condamnă intervenţia în forţă a jandarmilor, la protestul Diasporei din Bucureşti.

Reprezentanţii Timişoarei Civice, care organizează mitingul, au făcut apel la proteste fără violenţă şi au scandat lozinci împotriva premierului Viorica Dăncilă, despre care au afirmat că este „dezorientată prin Europa”, dar şi împotriva „hoţilor din cauza cărora România nu are infrastructură rutieră şi spitale dotate”.

Sunt prezenţi şi români din Diaspora, care au scandat: „Demisia!”, „Ne-am săturat, cât aţi furat!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, „PSD ciuma roşie!”, „Rezistăm, nu cedăm!”, „Bucureşti, luptă Bucureşti!”, „Ni-s freş!”.

În jurul orei 21.00, protestatarii intenţionează să pornească în marş spre sediul Prefecturii.

  • Peste 3.000 de persoane se află în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a lua parte la mitingul „Solidari cu Bucureştiul”, numărul acestora fiind în creştere.

Ca şi în seara precedentă, manifestanţii au venit cu steaguri purtând însemnele naţionale, dar şi steaguri ale Uniunii Europene. În timp ce unii suflă în fluiere şi vuvuzele, alţii scandează lozinci antiguvernamentale printre care”Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia, Demisia!”, „Jos PSD!”, „Uniţi salvăm toată România!”, „Hoţii la închisoare, nu la guvernare!”.

Printre protestatari se află femei care au copii mici în braţe, copii, bătrâni. Protestul este paşnic, lipsit de incidente.

  • Peste 2.000 de persoane în marş pe marile bulevarde ale Braşovului, scandând lozinci împotriva Coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului.Cei mai mulţi dintre manifestanţi poartă steaguri tricolore şi fluieră din vuvuzele.

Traseul ales de participanţii la protest este bulevardul 15 Noiembrie, Calea Bucureşti-Saturn, artere importante ale oraşului şi foarte circulate. Coloana de manifestanţi a creat probleme pentru mijloacele de transport în comun. dar şi pentru persoanele aflate în trafic cu autoturismele proprii, perturbând serios circulaţia pe acest traseu.

  • ”Demisia”, ”PSD-ciuma roşie”, ”Jandarmeria apără hoţia”, ”Fără penali la putere”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, au fost lozincile scandate de protestatari.Circa 3.000 de persoane au ieşit la protest şi în centrul oraşului Baia Mare. Oamenii cer demisia Guvernului şi scandează lozinci referitoare la independenţa justiţiei şi combaterea corupţiei. Printre protestatari se află şi turişti din zona Banatului, Dobrogea sau Braşov, aflaţi în Maramureş pentru a-şi petrece concediul.
  • La Piatra Neamţ participă la protestul din centrul oraşului, din faţa Teatrului Tineretului, circa 200 de persoane. Protestatarii au strigat „Demisia” şi „Analfabeţii” şi intenţionează să plece într-un marş pe străzile adiacente, după un traseu similar celui din seara precedentă. În zonă sunt şi efective de jandarmi şi poliţişti, dar manifestaţia se desfăşoară fără incidente.
  • La Bistriţa, în faţa Palatului Administrativ, sunt adunate circa 100 de persoane, printre care se află şi copii. Unii dintre protestatari au venit cu steaguri şi steguleţe tricolore, iar cei mici au primit baloane din partea unor tineri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Și la Alba Iulia au fost proteste, peste 200 de persoane. Am traversat orașul scandând Demisia, PSD Ciuma roșie, M*** PSD, hoții, anticipate etc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.