G4Media.ro

Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile…

Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile prezidențiale

Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota duminică, la alegerile prezidențiale, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Conform sursei citate, datele centralizate joi indicau faptul că 15.043 de persoane private de libertate cu drept de vot şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la scrutinul de duminică.

Numărul deţinuţilor cu drept de vot se ridică la 17.660, iar al persoanelor private de libertate custodiate de ANP la 20.380.

„Subliniem faptul că situaţia numerică centralizată la data de 07.11.2019 este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20.00”, precizează ANP într-un comunicat.

Potrivit unei decizii a BEC, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale votează prin intermediul urnei speciale.

În acest sens, în vederea asigurării exercitării în bune condiţii a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul unităţilor subordonate ANP au fost dispuse următoarele măsuri: identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot şi informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale; informarea deţinuţilor cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot; depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat; depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere; stabilirea şi amenajarea unui spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, ţinându-se seama de numărul aproximativ al persoanelor private de libertate participante la alegeri.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ăștia vor să anihileze votul diasporei…

  • stii, e okay..dreptul lor sa voteze…
   dar ar fi rusinea noastra daca nu am iesi la vot si psd ar ajunge in turul doi… refuz sa cred ca dupa cosmarul ultimei guvernari, inca se gasesc dobitoci cat sa ii propulseze in turul doi

 2. Va rog sa mergeti cu urna mobila si la atelierul auto, pentru ca e si acolo un detinut care vrea sa voteze cu Iohannis sau cu Barna. Zice ca pe Veorica e suparat …

  • Nu mai este de actualitate, l-au mutat de la atelierul auto ca isi dădea tot timpul cu cheia franceza in c..ie și întreba obsesiv daca au o teslă pe acolo. I-au dat sector la dușuri, unde stă cu un săpun în mână, care îi alunecă tot timpul … Mai ales după ce a fost în permisie și s-a supărat pe Irina că nu avea nici un vibrator XXL in casă.

 3. Bravo lor,bravo detinutilor!Nu fiti asa siguri ca multi,vor vota cu viorica,si ei traiesc in Romania si stiu ce bunastare ne-a adus pesedeul!

 4. Si-a asigurat dancila 15k voturi. Scurt așea. :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.