G4Media.ro

Peste 140 de migranți găsiți la granița de vest în ultimele 24…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 140 de migranți găsiți la granița de vest în ultimele 24 de ore / 64 de persoane se aflau într-un singur TIR

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş au depistat în ultimele 24 de ore 143 de cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Irak, Egipt, Pakistan şi Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi în şase mijloace de transport, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă. Dintre aceştia, 64 au fost depistaţi ascunşi într-un singur automarfar. Şoferii autovehiculelor sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri (profile metalice, textile, ambalaje de plastic şi utilaje de tăiat plăci ceramice) pentru societăţi comerciale din Germania, Franţa şi Austria.

”În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, în total, 139 de cetăţeni străini. Doar într-unul dintre mijloacele de transport au fost descoperite ascunse 64 de persoane”, se precizează în comunicat.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak, Egipt şi Pakistan, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.

Acţiuni similare au derulat şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, care au depistat ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean bulgar, patru cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...