G4Media.ro

Peste 109.000 de elevi de liceu au abandonat școala între 2013 și…

Foto: pixabay.com

Peste 109.000 de elevi de liceu au abandonat școala între 2013 și 2017. Echivalentul populației unui oraș ca Suceava

Peste 109.000 de elevi de liceu au abandonat școala între 2013 și 2017, potrivit datelor publicate de Ministerului Educației și analizate de Edupedu.ro. Numărul este echivalentul populației unui oraș ca Suceava. Este vorba despre elevi cu vârste între 15 și 18 ani care nu au mai terminat învățământul liceal, la filierele teoretică, tehnologică și vocațională.

Analiza datelor din rapoartele periodice ale Ministerului Educației arată că numărul exact al elevilor care au abandonat școala în liceu este de 109.131. Cel mai mare număr înregistrat a fost în anul școlar 2014-2015, când aproape 25 de mii de elevi au renunțat la școală. În anul școlar 2015-2016, cu peste 23.300 de elevi aflați în abandon, se înregistrează al doilea cel mai mare număr de liceeni care au abandonat școala. În anul școlar 2016-2017 a fost înregistrată o reducere semnificativă a abandonului școlar, numărul elevilor în această situație fiind în scădere cu peste 7 mii.

Raportarea Ministerului Educației se oprește însă la datele din anul școlar 2016-2017. Raportul privind starea învățământului preuniversitar pentru anul 2019, care ar fi conținut cifrele pentru anul școlar 2017-2018, nu a fost publicat nici acum, deși este aproape finalul anului școlar 2019-2020.

Numărul elevilor care au abandonat liceul a fost calculat pentru fiecare an în parte scăzând numărul total al elevilor care sunt înregistraţi la finalul anului, din totalul elevilor înscrişi la începutul anului școlar.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Sau un sector din bucuresti

    • Multi elevi abandoneaza scoala deoarece nu gasesc acolo ceea ca se asteapta se gaseasca.
      Scoala din romania pregateste elevii NUMAI pentru a merge la facultate. Ori nu toti elevii vor/pot sa urmeze o educatie teoretica.
      Unii vor sa invete o meserie, altora nu le place teoria. La scoala profesionala sau la cea cu educatie duala se intra mai greu ca la liceu, iar admiterea e intentionat mai grea ca cei mai molti elevi sa mearga la liceu pentru a asigura locuri de munca puzderiei de profesori din romania.
      Dar o meserie in scolile din romania nu ai de la cine invata. La un liceu de constructii sau de mecanica ori la o scoala profesionala, tehnologia tencuitului sau repararea sistemului de franare, sunt predate in general de o profesoara, de latina, de istorie de romana sau in cel mai bun caz de fizica sau de chimie, profesoara care nu a facut niciodata ceea ce preda si daca o pui sa faca, habar nu are. Sau de vre-o doamna, sotia cuiva, care obtine o diploma de inginer mecanic sau constructor, prin corespondenta, de la vreo fabrica de diplome.
      Nvatamantul din romania e FALS, MINCINOS, GREOI, INCOMPETENT SI RESPINGATOR, atat in ceea ce priveste materia predata, cat si modul de predare, regulile si libertatile si calitatea umana a celor care activeaza in acest domenio.
      De asta o parte din elevi abandoneaza scoala. Iar durerea cea mare e a fabricilor de diplome, care tot fac analize si articole din adtea, ei pierzand un numar mare de elevi neinteresati la care le-ar fi dat o diploma care nu le-ar folosi la nimic, niciodata, cu exceptia cazului in care ar reusi sa se angajeze la stat ca bugetar, sau sa intre in politica

  2. Să spui Suceava în sec. XXI e ca și a spune ciumă acum câteva secole!

  3. Trist, foarte trist.
    Avem copii care abandoneaza scoala pentru ca sunt foarte saraci sau defavorizati din diferite motive.
    Avem copii in orfelinate, care traiesc toata viata cu aceste stigmat, daca nu sunt adoptati.

    Iar autoritatile romane si din pacate si multi dintre romani ii ocolesc si se comporta ca si cum nu exista.
    Resursa umana pe care o dam la cos cu buna stiinta.
    In acelasi timp oamenii educati pleaca din tara ca in vreme de razboi.

    Incotro, oare?