G4Media.ro

Personalul Kremlinului implicat în campania de realegere prezidențială a lui Putin din…

Sursa foto: Unsplash / Paul G

Personalul Kremlinului implicat în campania de realegere prezidențială a lui Putin din 2024 a primit interdicția de a-și folosi iPhone-urile, din cauza unor pretinse vulnerabilități în fața spionajului occidental

Personalul Kremlinului implicat în campania de realegere prezidențială din 2024 a lui Vladimir Putin a primit interdicția de a-și folosi iPhone-urile din cauza îngrijorărilor că dispozitivele sunt vulnerabile în fața agențiilor de informații occidentale, potrivit unui raport citat de The Guardian.

Funcționarii din cadrul politicii interne, proiectelor publice, Consiliului de Stat și departamentului IT al administrației prezidențiale rusești se confruntă cu un termen limită de 1 aprilie pentru a-și schimba telefoanele, a relatat cotidianul Kommersant, citând o sursă neidentificată.

„S-a terminat cu iPhone. Ori îl aruncați, ori îl dați copiilor. Toată lumea va trebui să o facă în martie”, a spus un oficial citat de cotidianul rusesc.

Kremlinul consideră că iPhone-urile sunt mai susceptibile la piraterie și spionaj din partea specialiștilor occidentali decât alte smartphone-uri, scrie ziarul.

Citându-și sursa, ziarul spune că oficialii au fost îndemnați să își înlocuiască iPhone-urile cu Android sau cu analogii chinezi sau ruși ai acestora.

„Oricare ar fi acestea, nu există nicio diferență. Orice smartphone este un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare, Android sau iOS. Firește, ele nu sunt folosite în scopuri oficiale”, a afirmat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...