G4Media.ro

Persoanele mai în vârstă, cu comorbidități, au un risc mai mare de…

foto: Spitalul Samson Assuta Ashdod

Persoanele mai în vârstă, cu comorbidități, au un risc mai mare de a contracta coronavirus și de a dezvolta simptome severe de COVID-19 chiar și după vaccinarea completă, potrivit unui prim studiu efectuat în Israel

O echipă de medici israelieni, condusă de prof. Tal Brosh, șeful Unității de Boli Infecțioase a Spitalului Universitar Samson Assuta Ashdod, a studiat 152 de pacienți complet vaccinați din 17 spitale care au dezvoltat COVID-19 la mai mult de șapte zile după a doua doză de vaccin și au necesitat spitalizare cu ceva timp înainte de sfârșitul lunii aprilie 2021.

Eșantionul a fost mic, deoarece nu atât de mulți oameni vaccinați care contracteaza Coronavirus ajung să dezvolte cazuri grave de infecție, dat fiind că vaccinul este eficient între 97% și 98% față de varianta standard – și se dovedește a fi la fel de eficient împotriva variantei Delta. Până în prezent, în ciuda unei creșteri rapide a cazurilor de Coronavirus în Israel, numărul cazurilor grave pare să crească mult mai încet.

În general, putem spune că cel mai important este că aceștia nu sunt oameni sănătoși”, a spus dr. Brosh într-un interviu pentru The Jerusalem Post. “Aproape toți (96%) aveau comorbidități: boli de inimă, boli pulmonare, boli renale, demență, cancer sau alte boli frecvente. Deci, persoanele care suferă de infecții revoluționare și sunt internate sunt mai bolnavi decât persoana obișnuită.

Dintre cei care au ajuns în spital, 38 au avut ceea ce au fost definiți ca “rezultate slabe”, adică au fost ventilați mecanic sau au murit.

Mai exact, 71% au avut hipertensiune; 48% diabet; 27% insuficiență cardiacă congestivă; 24% boli renale cronice; 24% boli pulmonare cronice; 19% dementa; și 24% cancer. Doar 6% nu au avut nicio afecțiune medicală de bază.

Mai mult, studiul a arătat că 40% dintre pacienți erau imunocompromiși.

Dacă sistemul dvs. imunitar nu funcționează bine, aveți un risc mai mare de a nu dezvolta protecție împotriva vaccinării„, a spus Brosh, adăugând că aproximativ 35% dintre pacienți nu au anticorpi detectabili – ceea ce înseamnă că nu au reușit să instaleze un răspuns imun la vaccin. .

Timpul mediu care a trecut de la a doua doză până la spitalizare a fost de 40 de zile. Vârsta medie a pacienților a fost de 71. În majoritatea cazurilor sursa infecției pacientului nu a fost cunoscută.

Brosh a spus că, deși acest studiu a fost realizat atunci când varianta Alpha era activă în Israel și majoritatea cazurilor aveau această tulpină de virus, el a spus că este probabil ca aceste caracteristici să se aplice și astăzi – celor care sunt infectați cu varianta Delta care cuprinde acum peste 90% din infecțiile din Israel.

El a spus că varianta Delta pare să evadeze vaccinul mai mult decât predecesorul său Alpha, dar încă nu este clar dacă varianta provoacă infecții descoperite mai severe – în ciuda unor sugestii ale Ministerului Sănătății, a spus Brosh.

„Dacă sunteți mai în vârstă și aveți comorbidități – și cu siguranță dacă aveți o mulțime de comorbidități – sau sunteți imunocompromiși, nu puteți presupune că veți fi bine protejați de vaccin. Când există o mulțime de transmisii în comunitate, ar trebui să aveți grijă de dumneavoastră.” a avertizat însă dr. Brosh.

foto: Spitalul Samson Assuta Ashdod

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deci imunitatea la varianta standard este de 95%
    Imunitatea la varianta delta este de 98% din 95% adica 93%.
    Dintre cei 7% unii se imbolnavesc si chiar mor.
    Daca 90% din populatie ar fi fost vaccinata, transmiterea variantei delta ar fi fost oprita.
    Morala? Vaccinati-va!
    Alta morala? Vaccinarea ar trebui sa fie obligatorie.

    • Esti sigur pe calculele tale? Mi se par facute pe genunchi. Ai socotit si rezistenta naturala la virus?

  2. Oamenii batrani si bolnavi au un risc mai mare la ORICE.

    Omenirea vrea sa fie nemuritoare acum?