G4Media.ro

Percheziții la Iaşi: Minore exploatate sexual, după ce au fost recrutate de…

Percheziții la Iaşi: Minore exploatate sexual, după ce au fost recrutate de un ONG şi o agenţie de modelling

Procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul BCCO Iaşi efectuează, miercuri, cinci percheziţii în municipiul Iaşi, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2000 – 2016, mai multe minore la data comiterii faptelor au fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional).

Până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.

Activitatea beneficiază de sprijinul unei organizaţii nonguvernamentale specializată în prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în anul 2021 ca urmare a declinării competenţei de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. 2000- 2016?????? Și suntem în 2022??????
    Bai ăștia de la Diicot, bai pensionari speciali, dacă erau copilele voastre tot așa greu va mobilizați?????

    • si de ce nu scriu care e numele ong-ului si a agentiei de modeling? ca sa stie fetele de cine sa se pazeasca.

  2. neprihănitele nu știau la ce fel de „modelling” merg?

  3. Întrebarea nu este numele ONG, nici măcar cine beneficia de serviciile fetițelor ci cum când acest dosar este deschis de atâta timp, a continuat să primească sponsorizări de la Primăria Iași. Sunt reprezentanții primăriei sau consilerii locali părtași sau beneficiari, sau era un bordel ambulant sub cupola unei organizații al cărui șef este bine înfipt în masoneria ieșeană? Într-adevăr procurorii s-au mișcat încet pentru că ar fi trebuit să ancheteze și clienții unor minore, care clienți poate au niște pseudogaloane în societate? Sau poate va fi încă un dosar ținut la sertar și care este scos înainte de alegeri sau când interesele patriei o impun. Doar pentru bau bau.