G4Media.ro

Percheziții în Neamț și Iași, la medici de familie și centre de…

Percheziții în Neamț și Iași, la medici de familie și centre de vaccinare, într-un dosar de eliberare de certificate de vaccinare false 

Procurorii fac, miercuri, 25 de percheziții în județele Neamț și Iași, într-un dosar care vizează eliberarea de certificate de vaccinare false.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, câteva zeci de persoane ar fi primit certificate false de vaccinare în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 250 de euro fiecare. La percheziții sunt vizate cabinete ale unor medici de familie din Neamț și Iași, precum și două centre de vaccinare.

Comunicatul Parchetului:

Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava.

Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

NOTĂ: Atașăm prezentului comunicat fotografii de la perchezițiile aflate în desfășurare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Noi, antivaxxerii, luptam impotriva ocultei mondiale si big pharma..cu spagi mioritice. Jos corporatiile lacome

 2. Cei care fac asa ceva sunt niste adevarati eroi si trebuie sa avem tot reapectul pentru ei. Sunteti jos palaria,baieti!Felicitari! Asa se raspunde la ilegalitatile statului care si-a anulat Constitutia!

  • La cine va referiti dom Calache, la cei care comit falsuri pe bani? Asa luptati si dvs impotriva pretinselor ilegalitati ale statului? De ce sunt eroi, ca au umflat banii fraierilor?

  • Daca erau la fel de „eroi” si medicii care ti-au facut tie vaccinurile in copilarie nu mai erai pe aici sa debitezi ta.mpenii contracost. Eroii sunt de fapt niste gainari care si-au riscat libertatea pentru cateva sute de euro,un fel de samsari care iti vand o masina cu conductele de frana peticite cu banda izoliera: niste gunoaie ca si tine de altfel.

  • Decefalus Draggy,postacilor,nu sunt anti vaccin,sunt anti ser experimental facut cu forta.,Nu mai da exemplu vaccinurile sin copilarie,alea erau pe virus atenuat,nu le repetai de patru ori pe an si-ti dateau imunitate. Abati atentia de la ce e evident,ca statul ne-a incalcat toate drepturile,libertatile si Constitutia. Cum ai putea lupta asupra unui stat mafiot care comite atatea ilegalitati fatise si care are toate parghiile sa iti inchida gura si sa te forteze?

  • Iar voi sunteti postaci pe bani,platiti de stat sa minti*ti,adica si din banii astora de-i injurati aici!

 3. Marș la căruță, pesedesit travestit

 4. Rămâi interzis. Unul ce-și zice Calache dă lecții. Este foarte adevărat că pot exista suspiciuni asupra corectitudinii producătorilor de medicamente,dar de aici până la a crede că poate cineva sa căsăpească jumătate din populația lumii este cale lunga. Mare noroc cu acești precupeți și cu portdrapelul lor, domnul Calache.

 5. Sa fie scosi pe viata din sistemul medical . Ce ne tot ferim atita sa aplicam masuri dure scursurilor sociale ?!