G4Media.ro

Percheziții DIICOT la o grupare care a furat motorină aparținând SUA în…

Percheziții DIICOT la o grupare care a furat motorină aparținând SUA în valoare de 2 milioane de dolari din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, şase percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, relatează Agerpres.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, şapte persoane.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei acţiuni ample desfăşurate de procurorii DIICOT şi Poliţia Română, pentru destructurarea unor grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, în mai multe judeţe, vor puse în executare 116 mandate de percheziţie domiciliară şi 49 de mandate de aducere.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, sunt investigate infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri, spălare de bani, furt calificat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă şi evaziune fiscală.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Romanii ar fi in stare sa fure si un F35 si apoi sa-l ducs la dezmembrari.

 2. Când mergem la război, americanii o să aibă grijă să nu le ducem tancurile la fier vechi..

 3. Dacă furi de la rafinărie sau de la conductă, mai e cum mai e… te mai înţelegi tu acolo cu un poliţist, o mai scoţi la capăt. Dacă faci parte şi primarului sau vreunui procuror, eşti BO$$.

  Nu acelaşi lucru se întâmplă, dacă furi de la colonizatorii coloniei. Acolo, ai cam pus-o. Acolo se aplică legea!

  • Este exact Justitia, coruptilor pe care ii sustii! Vorbesti ca suntem colonie, dar de ce am ajuns colonie? Nu din cauza PSD-PDL? Nu din cazua vaostra? FGM de sluga ce esti!

  • Nu mai utilizati virgula daca nu-i stiti rostul !

 4. Adică au fost furați cam 1,2 milioane litri de motorină, adică vreo 24 de vagoane cisternă de 50.000 l, adică un tren. Pe perioada de 4 ani ( din 2017 ) înseamnă că s-au furat cam 3000 de litri pe zi, adică au fost scoase din funcțiune 4 generatoare de 100Kw ( cu un consum de 30 l/h ) în fiecare zi. În toată această perioadă nici un control intern nu a observat lipsa combustibilului !

 5. pai daca au furat de la armata americana va dati seama cat fura de la propia noastra armata?
  bine la noi nu se descopera ca aici fura toti de la soldat la general inpreuna cu politistii

 6. O sa le fure si zaharul din ceai la amerloci.

 7. Vă mirați că nu au observat licuricii că se fură motorină? Au băgat ei bani pentru o armata inexistentă de 300000 de afgani timp de 20 de ani și nu au văzut hoția, ce sa vadă ei o gaura de două milioane. La cat sug ‘aliații’ de aici ,chiar și mi pare rau că au fost prinși hoții.