G4Media.ro

Pentagon: Ultima fază a evacuărilor din Kabul este „deosebit de periculoasă”. Amenințarea…

Sursa foto: Twitter/ @US_TRANSCOM

Pentagon: Ultima fază a evacuărilor din Kabul este „deosebit de periculoasă”. Amenințarea atentatelor teroriste în proximitatea aeroportului rămâne „reală” și „specifică”

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John F. Kirby, a declarat luni că ultima fază a evacuărilor pe care SUA și aliații săi le efectuează la în capitala afgană Kabul este „deosebit de periculoasă”, iar amenințarea atentatelor teroriste pe sau în proximitatea aeroportului rămâne „reală” și „specifică”, potrivit BBC și The Guardian.

Oficialul de la Pentagon a refuzat să spună câte porți sunt încă deschise în jurul aeroportului din Kabul sau dacă mai există porți deschise pentru persoanele care vor să părăsească Afganistanul recucerit de talibani.

„Aceasta a fost întotdeauna o operațiune periculoasă, dar suntem într-un moment deosebit de periculos chiar acum. Fluxul de amenințări este încă real, este încă activ și, în multe cazuri, este încă specific”, a declarat Kirby reporterilor.

El a insistat însă că SUA încă mai are „capacitatea de a efectua operațiuni de evacuare chiar și în timp ce lucrăm pentru a finaliza retragerea forțelor SUA”.

De asemenea, generalul-maior al armatei SUA, Hank Taylor, a declarat că până acum au fost evacuate din Kabul peste 122.000 de persoane, inclusiv 5.400 de americani.

John Kirby nu a menționat dacă vor mai avea loc transporturi aeriene pe data de 31 august,  termenul limită pentru retragerea forțelor SUA și aliaților săi.

Sursa foto: Twitter/ @US_TRANSCOM

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...