G4Media.ro

Pe toată Via Transilvanica, ziua 17. Am ajuns unde s-au zămislit basmele:…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Pe toată Via Transilvanica, ziua 17. Am ajuns unde s-au zămislit basmele: în sălbăticiile dinspre Sarmisegetuza Regia (Turnul Sfatului)

Știți mărul acela păzit de un balaur în mijlocul unei livezi aflată la capătul pământului și de unde Făt-Frumos musai să fure un măr pentru a o cuceri pe Ileana Cosânzeana? Taman acel măr l-am descoperit în cea de-a 17-a zi pe Via Transilvanica, pe trasee însoțite de pâraie care tot numai din povești își au izvorul: deasupra lor zboară efemeride, notează jurnaliștii Turnul Sfatului.

După ploile care ne-au aruncat sub roți deznădăjduitoare noroaie și din cauza cărora am noptat doar în zone urbane trei seri consecutive, cea de-a 17-a zi pe Via Transilvanica ne-a vânturat prin mijlocul unor ținuturi fără țipenie de om.

A fost ziua în care am ieșit din județul Alba și am intrat în Hunedoara, legând cale de vreo 59 de km rutele care pornesc din Cugir și se încheie la Sarmisegetuza Regia. Adică ruta Cugir – Ciungu Mare (17 km), urmată de cea înspre Măgureni (trecută a avea 16 km în Ghid, dar are 20 în realitate) și, mai apoi, de cea care se încheie la Sarmisegetuza Regia (alți 20 de km).

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...