G4Media.ro

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a…

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, anunță Ministerul Sănătății

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, anunță Ministerul Sănătății duminică.

”Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, anunță ministerul.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale, mai spun reprezentanții Sănătății.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Pentru mai multe informații legate de variola maimuței, Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Când e congresul USR?

  • Cand e festivalul de la Căcâna ca Gogu e rupt in c u r de foame si asteapta micii P$D si berea calda la gard de la HAUR

  • Gogule vezi sa nu iei varicela maymutzei de la prea mult alergat dupa micii P$pagaD!

  • Bai vedeti ca asteapta Gogu la poarta ceva alimente si medicamente. A gresit saracu credea ca e la poarta P$D la ajut 0 r s 0 cial.

 2. Acuma na, vor declara vărsatul de vânt, varicela și zona zoster drept variola că sa oblige lumea sa se vaccineze și că să bage iar frica in oameni.
  Pe când statul român cumpăra iar patruzeci de milioane de vaccinuri inutile ?

  • Frica păzește bostănăria.
   Semnat,
   Arafat, Gheorghița + Corul cioclilor medici.

 3. Asta e ciudat, deoarece Rromânistanul este plin de maimuțe.

 4. Da de-ale lui Simion au fost?

 5. Putină, lasă că l-am văzut pe Bulai cu femei….acum mi-am dat seama de ce umblă el cu bicicleta, îi place să țină ceva tare în cour, tot timpul.

 6. E boala curcubeilor quristi.💩