G4Media.ro

Paul Stănescu: Statul român trebuie să sprijine comunitățile românești din Ucraina mai…

sursa : Facebook/PSD

Paul Stănescu: Statul român trebuie să sprijine comunitățile românești din Ucraina mai mult ca oricând

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a participat, la Cernăuţi, apoi în comuna Straja, la ceremoniile de comemorare a istoricului Dimitrie Onciul, prilej cu care a arătat că statul român trebuie să sprijine, mai mult ca oricând în actualul context, comunităţile româneşti din Ucraina, relatează Agerpres.

„La sfârşitul acestei săptămâni am fost în Ucraina, la Cernăuţi şi apoi în comuna Straja pentru comemorarea lui Dimitrie Onciul, cel care a fost un mare istoric român, Preşedinte al Academiei Române şi un apărător al identităţii şi al neamului românesc. Sâmbătă, alături de comunitatea românească din Ucraina, am asistat la slujba de pomenire din Cimitirul Central din Cernăuţi. Împreună cu Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Ioan Stan, prof. Juravle Mihai, primarul din Straja, şi alţi distinşi invitaţi am fost bucuroşi că am putut, în ciuda condiţiilor dificile, să-i cinstim memoria marelui român, aşa cum cere tradiţia noastră creştină”, a declarat, duminică, Stănescu, potrivit paginii de Facebook a PSD.

Social-democratul a subliniat obligaţia României de a fi „tot mai aproape” de comunitatea românească din Ucraina.

„Astăzi (duminică – n. r.), după Sfânta Liturghie şi a doua slujbă de pomenire pentru Dimitrie Onciul, săvârşită de către PS Damaschin Dorneanul, arhiereu vicar, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, al Europei Occidentale şi Meridionale, am fost onorat să adresez câteva cuvinte despre o datorie sfântă pe care o avem. Locurile de odihnă ale înaintaşilor noştri sunt monumente ale românismului, parte din identitatea noastră şi trebuie protejate şi reabilitate. Mai mult, ţinând cont de război şi de vremurile dificile prin care trec comunităţile româneşti din Ucraina, avem obligaţia să fim tot timpul aproape de ele, iar statul român trebuie să le sprijine mai mult ca oricând”, a adăugat Paul Stănescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. De ce? Sa-i sprijine statul ucrainean, unde comunitățile respective plătesc impozite.

  2. Ce comunitate a sprijinit vreodata statul roman?

  3. Pe voi nu va intereseaza nici de romanii din tara ca sa iti dai sema cat de fals suna din gura unuia ca tine.