G4Media.ro

Patru secţii de votare pentru 8.500 de moldoveni luaţi fictiv în spaţiu…

Patru secţii de votare pentru 8.500 de moldoveni luaţi fictiv în spaţiu de un gălățean

Autorităţile locale au amenajat în municipiul Galaţi patru secţii de votare, în care ar trebui să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetăţenie şi care au fost luate în spaţiu de un bărbat ce deţine două proprietăţi, transmite Agerpres. Cei 8.500 de moldoveni sunt plecați în UE și locuiesc doar fictiv la adresa din Galați, dar autoritățile citează o lacună legislativă care le obligă să amenajeze secțiile.

Potrivit directorului SPCLEP Galaţi, Silviu Bacalum, gălăţeanul respectiv deţine două proprietăţi, o casă, unde au viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi un apartament la bloc, unde figurează alţi aproximativ 5.000 de moldoveni.

Cele peste 8.500 de persoane şi-au făcut acte de identitate româneşti la cele două adrese ale bărbatului pentru a călători în Uniunea Europeană.

„Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Un altul, găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spaţiu. În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 de cetăţeni moldoveni care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum pentru Agerpres.

Deşi toţi aceştia figurează ca locuind în municipiul Galaţi, ei sunt demult plecaţi în UE, dar autorităţile locale sunt obligate să organizeze secţii de votare pentru 2.000 de persoane. Astfel, doar pentru proprietarul celor două imobile, au fost amenajate patru secţii de votare, la care au mai fost arondate şi alte adrese.

Silviu Bacalum a precizat că situaţia trenează de 5-6 ani, iar gălăţeanul care are în cele două proprietăţi vize de flotant pentru 8.500 de cetăţeni moldoveni este acum cercetat în instanţă. Totuşi, procedura de luare fictivă în spaţiu se continuă, întrucât există o breşă legislativă care permite acest lucru, a mai spus Bacalum.

În municipiul Galaţi sunt 176 de secţii de votare.

Foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ce de bani a facut omul fara sa miste un deget.
  Nenea Johan, nenea Orban, ati promovat o lege care sa rezolve astfel de prostii sau nu stiati de ele?

  • De plictiseală, fraiere gornist PSD ALDE, tătuca Iliescu a creat condițiile pentru așa ceva.
   La ce poți să te aștepți de la un FSN-ist comunist, doar la crearea unor legi care să permită hoția și corupția.
   Marș la tine , plictistule, în ograda ta de bolșevic!

  • Ai auzit ca dragii tai prieteni sa faca ceva pentru a rezolva asta? De unde ai ghicit ca sunt PSD-ist? Ai un glob de cristal?

 2. Cel mai misto ar fi sa ii puna la intretinere. Stiu ca nu consuma apa, gaz, curent dar daca ar trebui sa plateasca macar salubritatea pentru 8000 de insi, s-ar putea sa se mai fi gandit. Macar la apartamente sunt cheltuieli pe persoana
  Ce parere are administratorul blocului? Se poate imbogati asociatia intro luna!

 3. Am o întrebare:
  dacă eu aș fi mers în R.Moldova, aș fi obținut cetățenia moldovenească (dau, ei oare, cetățenie – românilor? Prezumtiv, să zicem da), aș închiria acolo un imobil in care aș mai „aduce” pe hârtie, cum că locuiesc la acel imobil încă 8.500 de persoane din România.
  Și am intra cu toții, să votăm. Adică să le stabilim fraților noștri de peste Prut – cine să-i conducă, pentru următorii patru ani.
  Timp in care – eu am dreptul să locuiesc în România.
  Pentru ei – ar fi ok, asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.