G4Media.ro

Patru comune din Timiş vor intra în carantină, după ce în ultimele…

Patru comune din Timiş vor intra în carantină, după ce în ultimele 14 zile rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 a crescut

Localităţile Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile, după ce rata de infectare cu virsul SARS CoV-2 a crescut tot mai mult în ultima perioadă. Aceste localităţi se află lângă Timişoara şi au mai fost în carantină la sfârşitul anului trecut.

Prefectura Timiş a anunţat sâmbătă că, având în vedere că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză, în urma căreia a reieşit că localităţile Giroc, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda au cea mai mare rată de infectare din judeţ.

”În urma unei analize, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităţilor administrativ-teritoriale Dumbrăviţa, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc şi Moşniţa Nouă (incluzând localităţile Moşniţa Veche şi Albina, dar excluzând localităţile Moşniţa Nouă, Urseni şi Rudicica)”, se arată în comunicatul Prefecturii.

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, sâmbătă, la ora 12,30, prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unităţi administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis hotărâri pentru carantinarea celor patru unităţi administrativ-teritoriale.

Hotărârile vor fi transmise de urgenţă către Centrul Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinul şefului DSU.

Rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 în Dumbrăviţa este 6,70 la o mie de locuitori, în Ghiroda – 6,40/1000 de locuitori, în Giroc – 7,82/1000 locuitori şi în Moşniţa Nouă – 6,65/1.000 locuitori.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.