G4Media.ro

Patriarhul rus Kirill, testat pozitiv cu COVID-19. El este unul dintre stâlpii…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Patriarhul rus Kirill, testat pozitiv cu COVID-19. El este unul dintre stâlpii regimului Putin

Patriarhul Kirill (75 de ani), şeful Bisericii Ortodoxe ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat vineri serviciul său de presă, citat de Agerpres.

În ultimele luni, Kirill a furnizat un sprijin important ofensivei ruse din Ucraina, lansând apeluri la solidaritate pentru a învinge ”inamicii” uniunii istorice dintre Rusia şi Ucraina. El a dat asigurări recent că militarii care mor în luptă vor fi ”spălaţi de păcate”.

”Toate întâlnirile şi toate deplasările sanctităţii sale Patriarhul Kirill, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID”, a indicat Biserica Ortodoxă rusă într-un comunicat, precizând că înaltul cler în vârstă de 75 de ani ar trebui ”să rămână în pat şi să se izoleze”. Starea sănătăţii sale rămâne însă ”satisfăcătoare”, potrivit aceleiaşi surse.

Şef al ortodocşilor ruşi începând din 2009, patriarhul Kirill a pus Biserica în slujba preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a calificat un ”miracol” şi cu care împărtăşeşte ambiţia unei Rusii puternice, bazată pe valorile tradiţionale.

El este vizat din vara acestui an de sancţiuni britanice şi canadiene, Ottawa calificându-l drept ”agent al dezinformării şi propagandei ruseşti”.

UE nu a putut să îl sancționeze pe Kirill din cauza opoziției Ungaria. Guvernul Viktor Orban este singurul aliat din UE al lui Vladimir Putin.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Speram sa nu fi fost cumva vaccinat.

 2. Dumnezeule rusesc, mă rog la tine!
  Acuma e momentul!

  Să îi ia careva un interviu la porțile tale, apoi să îl trimită la ceilalți!
  🤦🤦🤦🤣🤣🤣

 3. Poate acum primește răspunsul la părerile lui cum ca cei care lupta în război merg in rai….cam repede îi dă Dumnezeu replica

 4. Ce splendid ar fi sa fie primit acolo unde ii este locul

 5. Vihmanjie! Iaște Bogu! Ocazie potrivită ca acest Kir-ILL să facă ceea ce a predicat altora. Zbor plăcut spre Paradis. Cum, nu era pentru tine discursul? Ba chiar pentru tine era! Isus le-a spus de acum 2000 de ani, ”când vrei răul altuia, îți faci ție în primul rănd”. Kir, kir, kir, kill!

 6. Piei satană!

 7. Doamne, ajuta!

 8. îi va duce chiar el la… nu rai . Cu „ajutorul”… ukrainenilor .