G4Media.ro

Patriarhul Daniel: Să-L rugăm cu toţii pe Iisus Hristos să ne ajute…

Patriarhul Daniel: Să-L rugăm cu toţii pe Iisus Hristos să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, transmite că Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare a luminii şi a bucuriei. El își exprimă speranţa că „Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această mare încercare a pandemiei actuale”.

În predica rostită în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reşedinţa sa, patriarhul Daniel îi îndeamă pe români „să-L rugăm cu toţii pe Iisus Hristos să intre şi în sufletele noastre şi în casele noastre care au devenit în aceste zile paraclise şi capele familiale, ţinând legătura prin rugăciune cu biserica din parohie”.

„Prin aceasta arătăm şi noi că biruinţa lui Hristos asupra morţii, asupra suferinţei este biruinţa iubirii Sale jertfelnice”, a spus patriarhul, potrivit https://basilica.ro/. El a mai amintit că Hristos a plâns (Ioan 11:35) când a văzut mormântul lui Lazăr, arătând compasiune faţă de surorile celui adormit: „Şi astăzi Iisus plânge când o mulţime de oameni suferă, când mulţi oameni au decedat. Dar aşa cum a transformat în bucurie lacrimile surorilor Marta şi Maria, aşa ne va ajuta şi pe noi să ajungem la Sărbătoarea Sfintelor Paşti şi să biruim această mare încercare a pandemiei actuale”.

Înaltul ierarh ortodox a arătat că unul dintre efectele restricţiilor sociale impuse de autorităţi pentru a diminua răspândirea noului coronavirus este acela că mulţi oameni care stau acasă sunt copleşiţi de teama bolii sau chiar a morţii, în acest context rugându-se lui Iisus Hristos „să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi”.

„Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora”, a spus patriarhul, care a subliniat că, urmând acest sfat duhovnicesc, „simţim cum în sufletul nostru intră binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos”. El a felicitat persoanele care îşi sărbătoresc, duminică, de Florii, ziua onomastică. „Dorim să adresăm părinteşti urări de sănătate, pace, ajutor de la Dumnezeu şi de bucurie tuturor celor care poartă numele de flori şi le dorim să devină flori ale dreptei credinţe, bucuriei şi speranţei”, a mai spus patriarhul Daniel.

În cuvântul său, patriarhul a mai menţionat că Sărbătoarea Floriilor este o anticipare a sărbătorii Sfintelor Paşti. Este o sărbătoare a luminii, a bucuriei, care ne cheamă să-I aducem lui Iisus florile credinţei şi nevoinţelor din timpul Postului”, a arătat patriarhul Daniel.

Sursa Foto: BOR

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. Patriarhu’ e insurat ?

 2. Nu e însurat dar are fii și fiice.

 3. E libertarian. Adica are liber la minte.

 4. Ce zice Pf. suna cam asa, cand iesi din sala de operatii ,daca iesi viu,te-au salvat ingerii,daca mori e de vina doctorul.

 5. Ce fumeaza angajatul nostru, Daniel? E normal ca un angajat la stat (Daniel, care e platit din impozitele si taxele cetatenilor) sa lucreze sub influenta halucinogenelor?

  • Mda, nu zice rau stimabilul. Ar fi mai laudabila totusi o initiativa a șefului BOR in aceste zile , daca tot vrea să pară smerit si pocăit, prin care sa nu mai permita construirea de biserici in urmatorii 10 ani, sa renunte la achiziția de limuzine in schimbul autoturismelor autohtone si sa mai frâneze fabricile de popi pentru ca deja e strigator la cer. Nu cred ca Dumnezeu crede ca e iubit mai mult daca se construiesc mai multe biserici sau se fabrica popi fara numar. Statul toaca o groaza de bani cu acest domeniu iar rugaciunile popilor angajati prin spitale nu am auzit sa insanatoseasca bolnavii. In ce tara UE se mai construiesc biserici in ziua de azi?

 6. …sa ne ridicam din teama Prea Mare de boala…
  Sugereaza ca i nejustificata?

 7. Are diabet intra la spital pentru tratament.

 8. Preasfintitul nu vede elefantul din camera. Elefantul fiind pandemia. Nu milostenia e acum problema principala ci pandemia.
  Nu i-a trecut prin cap sa se roage la Dumnezeu sa opreasca pandemia? Iar daca s-a rugat fara nici un efect atunci inseamna ca nu-l baga Dumnezeu in seama si nu-si merita salariul gras. In loc sa se roage fara putere in rugaciune, iar oamenii sa-l plateasca din impozite, mai bine si-ar lua un serviciu cinstit. Sa nu mai pacaleasca lumea cu rugaciunea lui fara valoare.
  Sa lase la conducerea BOR pe cineva care are trecere in fata lui Dumnezeu.

  • Mda, nu zice prea rau stimabilul dar e cam dubioasa ruga lui prin care cere sa fie biruita teama oamenilor de boala. Adica noua sa nu ne fie frica de COVID si sa ne intarim credinta in biserica. Eventual sa mergem totuși la biserici precum si cei ce au fost la Constanta azi? Popii de acolo au primit amenda sau asta e doar pentru altii? Ar fi mai laudabila totusi o initiativa a șefului BOR in aceste zile , daca tot vrea să pară smerit si pocăit, prin care sa nu mai permita construirea de biserici in urmatorii 10 ani, sa renunte la achiziția de limuzine in schimbul autoturismelor autohtone si sa mai frâneze fabricile de popi pentru ca deja e strigator la cer. Nu cred ca Dumnezeu crede ca e iubit mai mult daca se construiesc mai multe biserici sau se fabrica popi fara numar. Statul toaca o groaza de bani cu acest domeniu iar rugaciunile popilor angajati prin spitale nu am auzit sa insanatoseasca bolnavii. In ce tara UE se mai construiesc biserici in ziua de azi?

 9. O spitalizare de diabet ar fi durat 5 – 15 zile.

 10. Cel mai mult avem nevoie sa nu mai fim intoxicati si impovarati financiar de impostorii din BOR.
  In secolul 21, oricine se decide sa promoveze culte bisericesti este fie naiv si needucat fie un impostor sau escroc.

 11. Mda, nu zice prea rau stimabilul dar e cam dubioasa ruga lui prin care cere sa fie biruita teama oamenilor de boala. Adica noua sa nu ne fie frica de COVID si sa ne intarim credinta in biserica. Eventual sa mergem totuși la biserici precum si cei ce au fost la Constanta azi? Popii de acolo au primit amenda sau asta e doar pentru altii? Ar fi mai laudabila totusi o initiativa a șefului BOR in aceste zile , daca tot vrea să pară smerit si pocăit, prin care sa nu mai permita construirea de biserici in urmatorii 10 ani, sa renunte la achiziția de limuzine in schimbul autoturismelor autohtone si sa mai frâneze fabricile de popi pentru ca deja e strigator la cer. Nu cred ca Dumnezeu crede ca e iubit mai mult daca se construiesc mai multe biserici sau se fabrica popi fara numar. Statul toaca o groaza de bani cu acest domeniu iar rugaciunile popilor angajati prin spitale nu am auzit sa insanatoseasca bolnavii. In ce tara UE se mai construiesc biserici in ziua de azi?

 12. In orice context ai spune „frica de boala” creezi frica de bosla…e ca si cum as spune: nu te gandi la un pui de gaina…poti sa o faci? Deci popa baga de fapt frica in oameni pt a ii controla mai bine

 13. A facut cateva progrese, timide, de cand se mai uita si la predicile simple, directe si pline de continut din alte biserici. Se poate, dar drumul e f lung, iar primul pas si cel mai important este modestia. Abia dupa vin celelalte, cultura solida, intelepciunea, daruirea, munca… Fara astea, de unde har ?… Sa te folosesti mereu de moaste si de discursuri dojenitoare, e mult mai simplu, dar f subred.

 14. Nu nu…mai intai vine cunoasterea si apoi modestia…cu cat cunosti mai mult cu atat iti dai seama ca stii mai putin, si asta naste modestia…modestia nestiutorului e mai degraba complex de inferioritate , care e ceva negativ…asadar primul pas nu este modestia ci setea de cunoastere, iubirea vietii, dorinta de a evolua

  • De acord, lucrurile pot fi privite si darurile pot fi primite in diverse ordini…
   Cunoasterea poate succede modestiei atunci cand modestia deschide mintea si sufletul si face loc pentru ce urmeaza… Se intrepatrund, potenteaza si conditioneaza. Nu exista nici modest fara minte, nici intelept fara modestie.
   Complex de inferioritate, zici ?! Prefer de 1000 de ori, asta ar trebui sa fie Omul cu O mare, paradoxal asta il face cu adevarat superior !… Alternativa e jalnica, mai devreme sau mai tarziu.

 15. „Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora” zice jivina care a luat de la stat vreo $240milioane din care a donat pentru covid vreo 10.000 de lei…. Va e frica ca va mor amibele si nu mai are cine sa cotizeze, stimabilu’ pwulii? „Şi astăzi Iisus plânge când o mulţime de oameni suferă, când mulţi oameni au decedat. Dar aşa cum a transformat în bucurie lacrimile surorilor Marta şi Maria, aşa ne va ajuta şi pe noi să ajungem la Sărbătoarea Sfintelor Paşti şi să biruim această mare încercare a pandemiei actuale”? Unde-i Jizzus si ta-su’ al mare, sa aibe grija de cotizanti?

 16. Toti suntem de vina , toti suferim de BORonavirus , toti ii sustinem.
  Noi ii chemam la nunti , botezuri , inmormantari si pomeni , unde ii finantam cu sute de euro ca „asa e odata in viata. ce zice lumea daca nu aduci si un popa ?” . Noi le platim cultul si mergem duminicile sa le facem jocurile. Daca ar fi goale bisericile si s-ar face un audit , poate s-ar reduce numarul popi si locotenenti clerici.

 17. Genial! S au adunat aici toti tigrii ateisti ai momentului. Bravo copii, camaradul Lenin si Stalin ar fi mandru de voi! Continuati neabatut pe aceasta cale, ati gasit sursa problemelor noastre, continuati!

  • @ Otelul Rosu
   otelarule, n-a prea zis nimeni de pe-aici ca e ateu. da’ se pare ca avem multi dintre noi o problema cu inalt prea-imbuibatul. si da, salariul lui de 10k+, plus cotizatiile uriase catre bor din bugetul prea-secatuit de stat, reprezinta o problema pentru cativa dintre noi.

  • „tigrii ateisti ” ?!… Pfuu !… Iata clasica perspectiva: cine nu iubeste capetele BOR este „ateist”… Bravo, nene, ai pus deja postarea zilei, poti sa te odihnesti pana maine…! Poate gasesti timp si pt meditatie sincera, pt cateva capitole, si, cine stie…. Naah !…

  • pentru master yoda: atunci ce te mai tine aici? placerea de a injura un om? nici eu nu sunt un mare simpatizant al lui, dar in aceste momente, ceea ce spune, nu spune rau. De ce nu te duci la penticostali sau alte culte neo-protestante, sa dai, pe bune 10% din tot ceea ce castigi? Ti-a luat tie BOR 10% din salariu? Urati prea mult baieti, urati prea mult, va consumati ficatul degeaba.

 18. Donează-ți averea, porc securist! Nu-i suport pe căcații ăștia

 19. interesante comentariile la aceasta stire..
  patriarhul putea sa zica absolut orice, comentariile erau exact aceleasi, pline de strigate isterice si de sloganuri obosite.

  de asemenea, interesant este cum unii sfaturi despre CE trebuie sa faca biserica, sau CUM sa se comporte, ei neavand nicio legatura cu ea si avand cunoastere 0 in ceea ce priveste teologia in general si traditia bisericii, in special.

  • @andrei – n-ai inteles nimic, din pacate… Oricum, ultima parte din ultima ta fraza, e evident ca te depaseste masiv… Dar continua, nu te lasa, o sa mearga pana la urma, o sa ai si tu fraierii tai, cu adevarata „legatura cu teologia in general si traditia bisericii in special…”. A propos, ai citit ceva despre astea, in general sau in special ?… Ai reusit sa intelegi ?!.. Sa nu fie doar o impresie…

  • ce rost are sa iti raspund?

   mi se pare fascinant cum, de la primul raspuns, ai sarit cu atacuri la persoana.
   si vorbeai mai sus despre modestie…

 20. nu inteleg rolul acestei stiri, patriarhul putea sa zica absolut ORICE, comentariile de aici erau FIX aceleasi, pline de strigate isterice si de sloganuri obosite, folosite in mod repetat de zeci de ani.

  interesant este, de asemenea, si cum unii formuleaza idei despre CUM ar trebui sa se comporte biserica, sau despre CE ar trebui sa faca ea… in conditiile in care ei au cunostine 0 (ZERO) despre teologie in general si despre traditia bisericii in special.

 21. Ce de hateri are patriarhul. Pastrand proportiile, aproape ca Trump in US.
  Si tot ca in State orice ar zice omul (ca indemnul simplu si autentic crestin de mai sus – sa ne depasim frica pentru a-i ajuta pe altii in situatia grea de acum) haita de hateri striga consecventa “Patriarhul bad!”

 22. @andrei – lasa ca ai raspuns f concludent!…
  FIY, modestie nu inseamna deruta in legatura cu, sau lipsa de, repere.

  • a striga „fraieri” in stanga si in dreapta si a-ti da aere de superioritate sunt total opusul modestiei!

 23. Bad, good, nu conteaza, chipul pe clopotul maximal ramane in veci !…

 24. Bine, ok, o zi buna !