G4Media.ro

Patriarhul Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a: Un prieten al…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Patriarhul Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a: Un prieten al poporului român și al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, survenită în ziua de joi, 8 septembrie 2022. Patriarhul Daniel a subliniat că Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, relatează basilica.ro

Mesajul integral:

București, 8 septembrie 2022

Majestății Sale CHARLES al III-lea,

Regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Commonwealth-ului

Majestatea Voastră,

Suntem profund mișcați de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestății Voastre și Suveran al Regatului Unit și al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria.

Cunoaștem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult.

În același timp, Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania lor de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conștiința noastră ca o susținătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit și, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire și apreciere a Majestății Voastre pentru țara si poporul nostru.

În aceste momente de mare întristare și durere pentru Familia Regală Britanică și pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica ei pomenire din neam în neam!

Cu deosebită prețuire,

† Daniel,
Patriarhul României

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Daniele vere…și tu ești un prieten al poporului rus…

 2. Slujba face Biserica Ortodoxa astăzi la Monumentul de la Treznea, în memoria celor 87 de romani stinsi pe 9 septembrie? Vine Patriarhia la Treznea sau merge la Londra ?

  • compari mere cu pere … ce are a face moartea reginei cu masacrul de la treznea?!… Fiecare popor e dator sa isi comemoreze liderii, eroii, evenimentele fericite sau tragice… e problema altora ca noi nu suntem in stare sa comemoram?! si daca comemoram acest moment nefericit nu trebuie sa amintim si de moartea reginei?! sau o dam pe partea nationalista si doar ce ni s-a intamplat noua e tragic?! citeste si de atrocitatile comise de armata romana!
   In plus, comemorarea masacrului are loc in fiecare an. Regina Anglei a murit doar o singura data.
   Natinalisti inteleg… dar fara ura, fara a fi indreptat impotriva altora doar sa iesim noi mai breji!

  • Vine Tőkés si va tine slujba dorita terminatilor .

 3. Marele Alb se da amic cu regina asa cum se dădea Dragnea amic cu Trump.
  De ce nu se lauda el cu adevărații lui prieteni sus-puși, cum ar fi Putin?

 4. si MARELE ALB sa se bage in seama
  la COLECTIV , unde erau tineri romani, nu prea s-au sinchisit, ca sunt santanisti, ca nu stiu ce …
  cand e vorba de smecherii din varful piramidei … imediat apar mesajele

 5. @eu… „Nemzeti Ujsag”, din 2 octombrie 1919 – „În ceasurile cele mai critice, Comandamentul militar roman, cu o râvnă ce merita toată lauda și un umanism nobil,s a grăbit sa vina în ajutorul Capitalei infometate”.

 6. Ia picat la fix acest eveniment,ca să se delimiteze de „locurile”pe unde tămaia patriarhul Kiril.Acum nu mai e nevoie să-i ceară voie.
  Regina Victoria si Napoleon al treilea n-au putut să ia o decizie privind unirea principatelor romane,fiindcă acestea erau ortodoxe si exista riscul să intre pe mana rusilor.Si-au zis ca e mai bine să rămana pe mana musulmanilor.Cand au fost pusi în fata faptului împlinit,au fost de acord cu unirea,dar cu conditia ca noul stat să fie condus de un principe străin(occidental),tocmai pentru ca, din cauza ortodoxiei,romanii să nu fie acaparati de ruși.
  Astazi Putin,cu ajutorul doctrinei dughiniste,urmareste să pună stăpanire pe toată zona ortodoxa,fostă comunistă,din Balcani.Noroc că Leonidas de Ucraina si tehnologia militară occidentală a oprit expansiunea rusilor,căci altfel,după cum începuse propaganda,în anii următori,limba rusă si religia ortodoxă deveneau materii obligatorii în scolile romanesti.
  Si atunci prefericirea voastră,n-ar fi mai bine,pentru a scăpa de această amenintare perpetuuă,să treceti biserica ortodoxă romaneasca la greco-catolici ?Răposatul CORNELIU COPOSU spunea ca deosebirea dintre ritul ortodox si cel greco-catolic este că sfantului duh i se spune sfantul spirit.
  Dacă ati fi un patriot adevărat ati face acest lucru,iar vorbele dvs. de mai sus,referitoare la Regina Marii Britanii,s-ar umple de continut.