G4Media.ro

Patriarhia Română: Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor…

Sursa Foto: Basilica.ro

Patriarhia Română: Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate

Precizarea Patriarhiei survine „în contextul dramatic creat acum câteva zile de începutul războiului din Israel, context în care au fost surprinşi şi cei aproape 800 de cetăţeni români aflaţi în pelerinaj la Locurile Sfinte”, transmite Agerpres.

„Încă de la declanşarea conflictului prin atacurile teroriste asupra Israelului, Patriarhia Română a comunicat constant cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României la Tel Aviv, care au contribuit major la coordonarea activităţilor de repatriere în regim special a pelerinilor români aflaţi în diverse oraşe din Israel. Sediul Reprezentanţei Patriarhiei Române la Locurile Sfinte din Ierusalim şi Aşezământul Românesc din Ierihon, care la rândul lor s-au aflat în permanentă legătură cu Ambasada României la Tel Aviv, au fost locuri de refugiu şi sprijin pentru grupurile de pelerini ce s-au adăpostit inclusiv în bisericile celor două aşezăminte”, precizează sursa citată.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmis luni Agerpres, „într-o foarte mare proporţie, pelerinii români aflaţi în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă”.

„Aceştia au făcut parte din grupuri care au călătorit organizat prin agenţii de pelerinaj din mai multe eparhii: Bucureşti, Cluj, Maramureş, Deva, Oltenia, Vâlcea etc. Cele 250 de persoane care au călătorit cu Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române au revenit acasă în două grupuri distincte, duminică dimineaţa (200 de persoane) şi duminică seara (50 de persoane). Cei care urmează să se întoarcă foarte curând sunt cazaţi în locuri cât mai sigure posibil (un grup se află în Iordania) şi vor reveni cu zboruri ce decolează în funcţie de aprobările autorităţilor militare israeliene”, transmite Patriarhia.

Totodată, Patriarhia Română mulţumeşte Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei României în Israel, în mod special ambasadorului Radu Ioanid, precum şi Părintelui Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, pentru cooperarea exemplară cu autorităţile locale în derularea operaţiunilor de repatriere a pelerinilor români.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Din banii cui organizeaza bigotii talibanizati astfel de plecari daca nu tot din banii nostrii ei nefiind platitori de taxe.

  2. Aoleu, Pandele, fă ceva, dă-le un cap în gură ălora de la Hamas, că pierzi voturi dacă nu-i duci pe ai tăi în pelerinaj!