G4Media.ro

Pași spre un compromis pentru planul UE de relansare: Charles Michel a…

Pași spre un compromis pentru planul UE de relansare: Charles Michel a propus reducerea granturilor nerambursabile cu 50 de miliarde de euro / Diplomat olandez: Un pas în direcţia corectă

Noua propunere privind planul de relansare a Uniunii Europene este un ”pas în direcţia corectă”, a declarat sâmbătă un diplomat olandez, după ce ţara sa a lansat un apel la responsabilitate către participanţii la summitul de la Bruxelles început vineri, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

”În final acesta este un pachet şi există mult mai multe probleme nesoluţionate. Dar propunerea privind guvernanţa, aşa cum a fost prezentată astăzi de către (preşedintele Consiliului European) Charles Michel, este un pas serios în direcţia corectă. Rămân multe chestiuni şi ajungerea la un acord depinde de următoarele 24 de ore”, a spus diplomatul citat.

Preşedintele Consiliului European a propus sâmbătă ca valoarea pachetului general de relansare economică, de 750 de miliarde de euro, să rămână neschimbată, dar valoarea împrumuturilor să crească de la 250 la 300 de miliarde de euro, iar cea a granturilor să scadă de la 500 la 450 de miliarde de euro.

Principalele puncte de divergenţă sunt, până în prezent, repartizarea granturilor şi a împrumuturilor şi condiţiile de acordare a fondurilor respective, cel mai reticent fiind grupul ţărilor ”frugale” (Austria, Olanda, Suedia, Danemarca).

La sosirea la sediul Consiliului, sâmbătă dimineaţă, premierul olandez Mark Rutte avertizase că nu va accepta un compromis cu orice costuri.

Foto: Președintele Consiliului European, Charles Michel / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Spălare de bani, nici nu mai contează. Lumea se duce pe apa Sâmbetei și are deficit de Iisuși salvatori, care necesită Instagram in our days …

  2. Cei care inca mai cred ca UE se destrama sau au alte asemenea visuri ,sa isi ia adio .

  3. Macar Ceausescu a industrializat Romania cu banii de la FMI, acum, mafiotii si coruptii isi umfla conturi in paradisuri fiscale iar romanul devine si mai sarac platindu-le hotiile.

  4. Un pas important, si daca mai pus si portul Constanta, acceptam!

  5. De ce traduceti ”tari frugale” (termen aproape de neinteles, in context), cand se poate spune IN ROMANESTE ”tari cumpatate” sau ”chibzuite”. Asta e sensul! De ce faceti traduceri de minima rezistenta. Mai uitati-va si in dictionare, ca nu e rusine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.