G4Media.ro

Pasageri vaccinaţi anti-COVID-19 şi testaţi negativ la plecarea din Africa de Sud,…

Pasageri vaccinaţi anti-COVID-19 şi testaţi negativ la plecarea din Africa de Sud, testaţi pozitiv la sosirea în Olanda

Unii pasageri sosiţi săptămâna trecută în Olanda, venind din Africa de Sud, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la sosire, deşi erau vaccinaţi şi înainte de zbor fuseseră testaţi negativ, au anunţat vineri autorităţile sanitare olandeze, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

”Pare că virusul se răspândeşte uşor şi aceasta este îngrijorător”, a avertizat Bert van de Velden, directorul autorităţii sanitare regionale din Kennemerland, responsabilă şi pentru aeroportul Schiphol din Amsterdam. ”Este extrem de important ca pasagerii să fie testaţi corespunzător înainte de zbor şi să accepte să fie retestaţi la sosire”, subliniază responsabilul olandez.

Sute de persoane sosesc săptămânal pe aeroportul Schiphol cu zboruri din Africa de Sud. Circa 9% dintre cei care au fost testaţi voluntar la sosire (numai o treime din pasageri au acceptat testarea) au avut în final testul COVID-19 pozitiv.

Autorităţile olandeze au testat însă toţi pasagerii din două avioane sosite din Africa de Sud vinerea trecută, după ce a fost semnalată apariţia noii variante Omicron a coronavirusului. Din cei peste 600 de pasageri ai acestor două zboruri, 62 au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la sosirea pe aeroportul Schiphol şi plasaţi în carantină într-un hotel lângă aeroport. Secvenţierile ulterioare au confirmat varianta Omicron în 14 din cele 62 de probe.

Circa 90% din cele 62 de persoane infectate erau vaccinate anti-COVID-19, iar în cazul celor confirmaţi cu varianta Omicron toţi erau vaccinaţi, a precizat Institutul de Sănătate Olandez (RIVM).

În urma apariţiei acestei noi variante a coronavirusului SARS-CoV-2 guvernul american a decis să instituie începând de luni regula testării înainte de zbor a tuturor pasagerilor care au ca destinaţie SUA.

Varianta Omicron a coronavirusului provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutaţii, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Triunghiul bermudelor!!!🤣🤣🤣
  Ce va mai plac virusii astia, asa i g4???

  • Domnule cercetator Atentieeee! Va rog luminati-ne cum functioneaza un virus. Unul..oarecare..Ca evident stiti.

  • Nimeni nu știe cu adevărat cum fu.ncți.onează virusurile, sunt doar teorii, modele. E ca la găurile negre, nu se știe exact cum stau lucrurile, sunt doar teorii, presupuneri.

   Vă mai aduceți aminte de boala vacii nebune, dată de „prioni”, care a dispărut. Ce se mai aude despre prioni ?

 2. Vedrti ca nu merg vacciinutle lyi Bul Gats? Niste nenorociti vare icis popfil cunprisii. Usristii ceibmaibmati crimkanii usr o sa plateasc ca xucnpoporul la dicthra medicala. Votam aur si dl calin goergcsu. Toti si vrem roexit.

 3. Deci treaba-i PREMEDITATA,
  RESTUL SUNT VORBE SI FAPTUL CA CEI DIN AFRICA DE SUD AU „DESCOPERIT” ,ADICA AU FOST PRIMII CARE AU CONSTATAT ,poate insemna cu totul altceva .
  Bai ! Chestia asta pute si cu asta basta .
  Ganditi-va la ceva recunoscut ,anume faptul ca tehnologia din piata (la modul general) este cu cel putin 10 ani Iin urma fata de ce se stie la momentul acesta.
  Accept ca pot gresi,deci nu va inflamati.

 4. Hmm, oare cum se fac testele in Africa de Sud? Daca toate testele erau negative acolo si apoi pozitive in Olanda or fi false sau prost facute sau…?

  • Sau, sud-africanii, nu ştiau de noua directivă… aia cu răspândirea noii tulpini omicron….