G4Media.ro

Partidul extremist AUR cere ”clarificări” despre legile securității, la 6 zile după…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidul extremist AUR cere ”clarificări” despre legile securității, la 6 zile după apariția primelor informații

Partidul extremist AUR cere instituțiilor din sistemul național de securitate clarificări pe marginea proiectelor de lege din pachetul legislativ privind securitatea națională, potrivit unui comunicat al formațiunii. Comunicatul a fost emis la 6 zile după ce G4Media a publicat în exclusivitate informații din proiectele de legi.

„În 1989 românii au murit ca să scape de Securitate, iar ea revine acum mai puternică decât oricând. Dacă ceea ce a apărut în presă se confirmă, ar fi un lucru foarte grav, pentru că prevederile în cauză ar permite abuzuri pe scară largă sub falsa mască a securității naționale. AUR se va opune categoric în Parlament unei asemenea inițiative, care ne-ar arunca direct într-o democrație cu epoleți. Suntem singurul partid parlamentar care nu este o anexă a serviciilor secrete și vom demonstra acest lucru și la vot”, a declarat George Simion, președintele AUR, potrivit comunicatului citat.

Context. G4Media a publicat în exclusivitate începând de marți, 31 mai, prevederi din cele zece proiecte legislative cunoscute drept ”legile securității”.

Proiectele de legi au fost elaborate, potrivit premierului Nicolae Ciucă, chiar de instituțiile vizate – servicii de informații, ministere. G4Media a publicat în ultimele patru zile o serie de articole care au reflectat cele mai importante schimbări aduse de aceste proiecte.

Proiectele sunt acum în dezbaterea coaliției de guvernare și urmează să fie adoptate de guvern, apoi trimise la Parlament pentru dezbateri. Pot interveni modificări la aceste proiecte atât în dezbaterile din coaliție și guvern, cât și în Parlament.

E vorba despre un pachet amplu de 10 legi care privesc funcționarea și organizarea serviciilor de informații, a armatei, ministerului de Interne și CSAT. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe 27 mai că proiectele sunt analizate în cadrul fiecărui partid din coaliție, iar într-o săptămână vor intra în dezbaterea Guvernului, pentru a fi trimise la Parlament.

”Legile au fost elaborate la nivelul fiecărei instituții responsabile în parte, pachetul în deplinătatea sa se află la nivelul fiecărui partid, astfel încât comisiile de specialitate să poată să analizeze iar cred că nu mai târziu de o săptămână să putem să avem pachetul spre analiză și aprobare la nivelul guvernului astfel încât să fie înaintat Parlamentului”, declara premierul Nicolae Ciucă pe data de 27 mai. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Și Securitatea are o relație bună cu Rusia, exact ca AUR, ambii vor puterea fără să o merite.

 2. CE SA VA FACA, SA VA DESENEZE?

 3. Partidul extremist USR+ ce -a facut pe tema asta?

 4. Pe vremuri eram şi eu un şmecher în galerie… acum… am ajuns lula lui domnul Lulea…

 5. Continuarea comunicatului de ce nu ati publicat-o?

  „Un site apropiat de serviciile de informații a publicat în ultimele zile o serie de articole care ar reflecta cele mai importante schimbări aduse de aceste proiecte de legi, însă ele nu sunt asumate de nimeni. Toată lumea tace. Vrem și noi să știm dacă sunt o fumigenă sau propunerile elucubrante de acolo chiar au fost înaintate de instituțiile de forță ale statului român. Vom trimite și adrese oficiale în acest sens”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

  • No spune tu… haurolacu’ so trezit ca poa’ sa o ia pe sus… Poate sa iasa prost cu scandalu’ si incitarea… Pesedeul va abandona treptat linia rusnaca si haurolacii raman descoperiti… La multi ani cu executare pentru incitare antivaxx si incitare la ura etnica, propaganda legionara, etc…

  • „Un site apropiat de serviciile de informații a publicat în ultimele zile o serie de articole care ar reflecta cele mai importante schimbări aduse de aceste proiecte de legi, însă ele nu sunt asumate de nimeni”

   Care o fi site-ul ala ???🤡

  • cred ca site-ul ala, adica G4, nu e apropiat de serviciile speciale, ci de oameni din serviciile speciale care nu fac parte din filonul kaghebist care ne conduce si in ultimii 30 de ani.
   ce zici, intarziatule? e o diferenta de nuanta? ca voi mierea de la Moscova v-o luati, tradatorilor.

  • @George Simion – N-a publicat continuarea ta ca e neinteresanta… Si, apropo, nu tace nimeni, toata lumea vorbeste in presa de aproape o saptamana despre asta, inclusiv de catre autorii proiectului, deci despre ce fumigene vorbim. Cineva cu acces la proiectele de lege din parlament le-a trimis la g4media si bine a facut. Care e problema?

  • Chestii trestii, cred ca se refera la pornhub.com ca de acolo se inspira aurolacii. Inspira cu totul.

 6. Joc de glezne. Vor vota cu doua maini.

 7. „tarziori” indivizii .. nu e prima data si nici ultima , ne-am obisnuit sa se trezeasca mai tarziu .. cand primesc indicatiile de putin.. USR tipa deja de o saptmana .. dar USR nu stie sa explice electoratului aurului-de-la-rusi vreo ceva .. ei in general sunt cu email-urile

 8. AUR, extremist? De ce? Dacă nu este de acord cu ce se întâmplă este extremist?

 9. Extremist???? pentru ca are pozitii compatibile cu statul de drept? adica impotriva unui serviciu secret cu drept de initativa legislativa? da unde PLM ati ajuns cu propaganda?

 10. Fortza AUR ne vedem la alegeri. Atat ca sunteti prea centristi, dar mai bine decat nimic.
  Stai sa vezi acu hate de la BUZEristi 🙂

 11. Nu sunt simpatizant și nici membru AUR. Am văzut dealungul timpului declarațiile lor și nu mi s-a părut nimic extremist in ele.

 12. O să crească iar în sondaje, pentru că vocile civice nu manifestă vreo îngrijorare pe net, se fac că n-au aflat, rezistă de la sine, prin cultură.

 13. Băi Mihăescule , extremist ești tu .

 14. Băi handicapaților,e extremist pentru că așa l-ati numit voi,dar acolo sunt mai mulți români adevărați decât în sri (sri cu litere mici pentru că acolo sunt toți lingăii în cur ai CIA -eului.

  • Cu tot respectul , dar îi veți supăra pe susținătorii unchiului Sam și ai UE , care au adus bunăstare și belșug în România .

 15. Simion vrea clarificări? Sa meargă la medic, va avea un diagnostic clar.

 16. Eu zic să-i dăm o șansă și lui Simion. Restul ne-au lămurit, ce să mai așteptăm de la ei?