G4Media.ro

Partidul austriac de opoziție NEOS, din familia europeană a USR, susține aderarea…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com - ilustrație generică

Partidul austriac de opoziție NEOS, din familia europeană a USR, susține aderarea României la spațiul Schengen

Partidul austriac de opoziție NEOS, din familia europeană a USR, și-a anunțat susținerea miercuri pentru aderarea României la spațiul Schengen, potrivit unui comunicat al USR.

Președinta Beate Meinl-Reisinger a cerut guvernului austriac să-și retragă decizia de a se opune aderării României la Schengen și a arătat că ÖVP, partidul aflat la putere în Austria, pune în pericol prin această decizie chiar esența proiectului european: libertatea.

„Austria limitează de una singură libertățile cetățenilor UE. Guvernul federal ar trebui să analizeze cu mare atenție cine sunt aliații noștri. Formarea unei axe Nehammer-Orban-Vucic și alienarea României, Bulgariei și a restului țărilor UE nu este în interesul Austriei”, a declarat Beate Meinl-Reisinger, președinta NEOS.

De asemenea, europarlamentara NEOS Claudia Gamon a arătat că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen încă din 2011.

„Aderarea unei țări la spațiul Schengen nu ține de dispozițiile și de situația de moment a ÖVP (n.n. Partidul Popular Austriac din familia PNL), ci de anumite criterii strict tehnice. E timpul ca neacceptarea acestora în Schengen să se încheie”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce importanta are asta?