G4Media.ro

Parlamentul Ungariei a respins ratificarea tratatului internațional care protejează femeile împotriva violențelor,…

Parlamentul Ungariei a respins ratificarea tratatului internațional care protejează femeile împotriva violențelor, document cunoscut sub numele „Convenția de la Istanbul”

Cunoscut sub numele de „Convenţia de la Istanbul”, acest tratat este primul instrument supranaţional ce fixează norme juridice constrângătoare în vederea prevenirii violenţei împotriva femeilor, și a fost adoptat în 2011 de Consiliul Europei.

Şapte state membre ale Uniunii Europene (UE) au semnat Convenția, însă nu au și ratificat-o, respectiv Ungaria, Bulgaria, Letonia, Lituania, Regatul Unit, Slovacia şi Republica Cehă.

Parlamentul Ungariei a respins marţi ratificarea tratatului, documentul fiind perceput de guvernul lui Viktor Orban drept modalitate de promovare a „ideologiei de gen distructive” şi a „migraţiei ilegale” – informează AFP, conform Agerpres.

„Abordarea sa ideologică este contrară legislaţiei ungare şi convingerilor guvernului”, a argumentat în faţa parlamentarilor deputatul Lorinc Nacsa, din partea creştin-democraţilor, partenerii minoritari ai coaliţiei formate cu partidul suveranist Fidesz al lui Viktor Orban, care a depus amendamentul.

Parlamentul şi guvernul Ungariei se numără printre instituţiile similare din UE în care femeile sunt cel mai puţin reprezentate. Fidesz estimează că toate garanţiile pentru securitatea femeilor sunt deja prevăzute în legislaţia naţională.

De asemenea, Ungaria crede că ratificarea acestei convenţii, pe care a semnat-o în 2014, ar obliga-o să acorde azil refugiatelor persecutate în ţările lor de origine pe motiv de gen sau de orientare sexuală.

„Ratificarea convenţiei de la Istanbul ar accelera şi facilita imigraţia în general spre Europa” – a spus deputatul Lorinc Nacsa. După criza migraţiei din 2015, Ungaria a construit un gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale cu Serbia şi Croaţia.

După ce a revenit la putere în urmă cu zece ani, Viktor Orban a reuşit să înscrie în Constituţie căsătoria ca fiind uniunea exclusivă între „un bărbat şi o femeie”. În 2018, el a scos studiile de gen, domeniu de cercetare interdisciplinar asupra rapoartelor sociale între sexe, de pe lista celor acreditate în Ungaria. Un alt amendament legislativ care se discută în prezent vizează definirea genului prin „sex biologic pe baza naşterii şi genomului”. Persoanele transgen şi transexuale, operate sau nu, nu ar mai fi autorizate să ceară schimbarea sexului la starea civilă, cum este posibil astăzi.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ria Ria Hungaria !
  Viktor Orban protejeazã drept la bãrbati secui ,mãndri si autonomi ,sã batem nevastã la noi !
  Uniunul Europ e bun doar cãnd ne plãng de barbari de romãni ,cã nu ne lasã sã vorbim limba la noi ! Europule ,ascultã plãngere la mine !

  • Clon prãpãdit de K ZOLI.Recomandarea mea ptr tine cu privire la hemiroizii lui Funar si branerul lui Pomohaci rãmîne valabilã.Ti-ar face bine jigodie.

  • evolutie hungara

  • Ai uitat de prigonirea muncitorilor din Sri Lanka la brutaria aia din maghiarime. In frunte cu preotul lor maghiar cu tot…

   Mda, cam asta e nivelul de cultura al ungurilor. Trist!

 2. Departe gindul de a lua apararea lui Orban insa nu pot sa remarc hilarul. Adica la Instanbul? Turcia a semnat? Va ingrijorati de protectia femeilor din Ungaria dar nu ziceti nimic de protectia femeilor din Turcia? Aveti idee de ce drepturi au femeile in orice stat musulman? Da stiu, Turcia e stat laic. Asta doar oficial, traditia si religia sunt foarte puternice. Asta ca veni vorba de Istanbul unde s-a intimplat mascarada feminista in aparenta preocupata de soarta femeilor.

  • @Vlaicu – de acord. Orban e un dobitoc tinut in brate de rusi si care a distrus tot ce insemna democratie in Ungaria. Insa „Tratatul de la Istanbul” pentru drepturile femeilor suna penibil. Imi amintesc de romanca omorata in strada la Istanbul de sotul ei. N-or fi toti musulmanii maimute, asta e clar, dar femeile sunt fiinte inferioare in majoritatea tarilor inchinate lui Alah.

  • Las’ ca si romania este stat laic. Nu poti da o basina fara incuviintarea BOR-ului si apatrihotului Ciobotea!

 3. Nu este vorba despre nici o protecție a femeilor. Este vorba exact cum sustine guvernul de mizerabila si foarte periculoasa politica corecta pt minorități sexuale. Dar bineînțeles ca nu putem sa spunem adevărul si aruncam in față minciuna cu apararea femeilor.

  Care lege din Romania, Ungaria sau orice alta tara din UE încurajează violenta contra femeilor? Care? Aștept.

  Violatorii sunt pedepsiti, cei violenti la fel. Stim insa foarte bine ce otravuri pregătiți voi sub minciuna protejarii femeilor. Noi, cei care urmarim cu groaza fenomenul „politici corecte”.

  • Corect. Orban nu a luat o decizie ostila femeilor care sunt respectate in Ungaria, ci doar una care arata ca este consecvent in combaterea marxismului cultural care este promovat de structurile mafiote ale lui Soros. Felicitari lui Orban!

 4. Da, tratatul tocmai de la Istambul, Turcia. Nici ca se putea incheia un asemenea tratat decat intr-o tara musulmana. Dar nici noi nu stam mai bine … Imi e mila de femeile care au in preajma un calau indiferent de nationalitate. Violenta domestica e oribila… indiferent de nationalite.

  Orban e si el in ton cu Mama Rusie de care asculta cu mult entuziasm. E penibil … cand zici ungaria zici actiuni de genul din secolul ’17.

 5. Prea au pzda mare și femeile. Mai trebuie câteodată și calus.

 6. Hai, măi, recunoașteți ca națiunea maghiara „supt” V. Orban este cea mai civilizata din Europa, dacă nu cumva din lume!

  • Imi place sa ma refer la el (VO) ca Sarpele de la Budapesta … suna mai poetic cu o oarecare incarcatura biblica ….

 7. Ungurii din România sunt încă bine față de ce se întâmplă în Ungaria.
  Sper să înțeleagă ce pericol reprezintă UDMR și PSD pentru România ca si Viktor Orban pentru Ungaria.

 8. Mi se pare firesc, in secuime barbatii sunt barbati adevarati: beau palinca la greu, alcoolici majoritatea mai ales la tara, isi bat nevestele, umbla cu briceagul la buzunar, au apucaturi de acest fel…. cum sa voteze o asemenea Lege Parlamentul maghiar?
  Nu-s departe de aia din Afganistan, din zonele rurale, uitate de lume, azi citeam ca un tanar si-a decapita sora pentru ca voia sa se casatoreasca cu un tanar mai sarac, fara voia familiei..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.