G4Media.ro

Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi, după…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce a fost arestat preventiv pentru dare de mită

Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, cu 308 voturi „pentru” și o abținere, iar un parlamentar nu și-a exprimat deloc votul. USR a cerut, luni, Birourilor celor două Camere ale Parlamentului, declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia deţinută la Curtea de Conturi, după reţinerea acestuia de către DNA. La scurt timp, purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii au depus, luni, către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de către DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia.

Ora 14.28: Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, cu 308 voturi „pentru” și o abținere, iar un parlamentar nu și-a exprimat deloc votul.

Ora 14.22: Propunerea de revocare a lui Niculae Bădălău este dezbătută în plen. Reprezentanții partidelor prezintă poziția fiecărei formațiuni pe subiect.

Ora 14.20: „Reputația domnului Niculae Bădălău este iremediabil afectată” și nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru funcția de la Curtea de conturi, se arată în raportul Comisiilor parlamentare de buget-finanțe, care a fost citit în plenul Parlamentului.

Ora 14.15: Plenul Parlamentului s-a reunit pentru a vota revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. În scurt timp va fi dat votul.

Anterior, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au avizat favorabil, luni, în unanimitate, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. Detalii aici

Știrea inițială: Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună, pentru a vota revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţia de luare de mită, transmite News.ro.

Conducerea Parlamentului a decis, marţi, să dea un termen pentru raport până luni, la ora 12.00, în comisiile reunite buget finanţe, iar plenul comun se va întruni de la ora 14.00, pentru a vota cererile depuse de PSD şi USR privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, arestat sub acuzaţia de dare de mită.

USR a cerut, luni, Birourilor celor două Camere ale Parlamentului, declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia deţinută la Curtea de Conturi, după reţinerea acestuia de către DNA.

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii au depus, luni, către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de către DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a fost arestat preventiv, luni, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Procurorii îl acuză pe Bădălău că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu remiterea a 7% din valoarea unor contracte pentru a atribui lucrările firmei ginerelui său.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Zdrențele din usl care îl vor revoca acum ar fi trebuit, în primul rând, să nu-l pună în acea funcție pe lacomul hoț și impostor budălău

 2. Nu prea Sănteți bine cu capul d-nul Rafila ,, ați scoate bani din Or și ce legi peste noapte proaste omorăți lumea ,o guvernare putredă ce a distrus țara

 3. Camorra,Ndrangheta,Mafia Siciliana ca si PSD-ul, au aceleasi obiective in societate, sa produca bani. La fel sunt si regulile de fuctionare,esti protejat daca si tu protejezi Organizatia. Nea Nae Badalau n-a facut-o si rezultatul este ce se vede, si urmeaza.

 4. Bine ca nu au asteptat eliberarea ca sa-l revoce! psd=hotie

 5. PSD si PNL trebuie sa dea socoteala pentru numirea hotului asta la conducerea Curtii de Conturi!
  Sau tot USR e de vina ca PSD si PNL l-au votat ca sa ajunga acolo? 😀

  • @ABC să îți schimbe cineva textul ! Orice s-ar spune sau scrie ai același mesaj sau poate este un post automat.
   PSD nu este egal USL. USR+AUR= LOVE au dovedito cu prima ocazie ! Ce uită Simion recită Drulă !

 6. Nu e nici o grabă! Votați! Discutați! Analizați! Revotati! …
  Bă! Ala e în arest, fura de sparge de când la fătat măsa si voi acu va puneți pe votat ???
  Oarba după voi!

 7. Deci cum ar veni viceseful la cei care trebuie sa-i verifice pe altii de bani este cercetat pentru luare de mita? Cum vine asta?

 8. pun pariu si castig: badalache ataca in instanta hotararea parlamentului si ….castiga. va fi repus in functie. posibil sa aiba si o clauza in contract cu privire la despagubiri de zeci de mii de „oiro” in cazul in care e dat afara din serviciu….vom vedea
  „cainele nu pleaca de bunavoie din fata macelariei…..”

 9. ii sta bine cu catuse la purcelush

 10. Badalau e PSD si PSD e Badalau.

 11. @Transfer de lăutari și maneliști la Neacșu de la Coșereni, că nu are Florin Georgescu de umplut ,,coșul” zilnic de trai decent, ,,angajament politic” al lui Bădălău, ?

 12. & A crescut „cota de piață”, după „Petrecere cu lăutari”, în trenul regal , ?

 13. Bădălău se va alătura colegior din pesedeu care își definitivează „doctoratul” la Rahova.

 14. Asa a vazut in jur, asa a facut si el.
  sau varianta 2: asa a fost invatat…