G4Media.ro

Parlamentul European solicită ca UE să își creeze baze legale comune împotriva…

© European Union 2020 - Source : EP

Parlamentul European solicită ca UE să își creeze baze legale comune împotriva discriminării și violenței de gen suferite de femei și persoanele LGBT

Parlamentul European (PE) a cerut joi ca Uniunea Europeană (UE) să-şi creeze baze legale comune pentru a acţiona împotriva discriminării şi violenţei de gen suferite de femei sau de persoanele LGBT, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Într-un text de iniţiativă legislativă, eurodeputaţii au cerut, cu 427 de voturi pentru, 119 împotrivă şi 140 de abţineri, ca violenţa bazată pe gen comisă fizic și online să fie tratată ca un domeniu de „infracţionalitate deosebit de gravă care îmbracă o dimensiune transfrontalieră”.

Consiliul UE, unde sunt reprezentate cele 27 de state membre, poate, cu acordul Parlamentului European, să identifice noi domenii de infracţionalitate care necesită o acţiune pe baze comune, cum există deja în cazul traficului cu droguri sau cu fiinţe umane, cu criminalitatea informatică şi terorismul. Astfel, violenţa de gen ar urma să fie cuprinsă în codurile penale ale tuturor statelor UE pe baza unor standarde minime comune.

Parlamentul European consideră că directiva europeană pe care o doreşte ar trebui să fie elaborată ţinând cont de prevederile Convenţiei de la Istanbul, conform căreia, de exemplu, definiţia violului trebuie să se bazeze pe lipsa consimţământului.

Convenţia este contestată de statele conservatoare, precum Polonia și Ungaria, acestea considerând că, dincolo de obiectivul declarat al combaterii violenţei împotriva femeilor, ea încurajează căsătoriile între homosexuali şi acceptarea unui al treilea gen. Şase state central şi est-europene membre ale UE nu au ratificat Convenţia de la Istanbul, respectiv Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Letonia şi Lituania, în timp ce Polonia doreşte să se retragă din ea.

Europarlamentarii cer totodată o atenţie specială asupra disputelor privind custodia şi drepturile de a vizita minorii în cazurile unde există o situaţie de violenţă de gen, şi de asemenea ca respingerea unui avort sigur să fie inclusă în formele de violenţă de gen. Această ultimă solicitare a fost unul dintre punctele de fricţiune la întocmirea textului votat, nefiind agreată de unii eurodeputaţi de dreapta.

În discursul despre starea Uniunii susţinut miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că va propune până la sfârşitul anului o directivă europeană împotriva violenţei de gen pentru a consolida legislaţia în materie a diferitelor state UE.

Ea a precizat că noua propunere legislativă se va axa pe prevenire şi pe crearea de norme penale eficiente, de asemenea pentru a combate abuzurile online, cu obiectivul de a asigura că „oricine abuzează de femei este supus justiţiei”.

© European Union 2020 – Source : EP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Încă un pas către SUE, foarte bine….urmează FBI european și armată europeană…..eu vreau o justiție europeană comandată de la Brucsel că românache e incapabil să se descurce singur cu șmecherii de pe aici.

 2. Astea-s prioritățile ue :)) ce alianțe, ce economie…. Lgbt fratica….

  • UE este o mare mizerie. În loc să se ocupe de combaterea sărăciei, analfabetismului, traficului de persoane, probleme sociale cu adevărat importante, UE se ocupă de comunitatea LGBT. Ne merităm soarta!!!

 3. Bravo. Inca o caramida la soclul viitoarei entitati, Federatia Europeana. In actuala Uniune, viitoare Federatie, egalitatea intre sexe este si va fi totala. Iar statele care nu doresc acest lucru, pot ramane in Uniune, insa doar in partea actuala economica. Fara a beneficia de ajutoare, fonduri si tot ceea ce face forta Uniunii.

 4. Asta-i important, drepturile lgbtq, astea-s drepturi baiii enetelejentilor!!! Ce va trebuie miscare libera si confidentialitate medicala??? Asta nu-s drepturi!!!

  Ue = taramul dictaurii, ipocriziei si incompetentei globaliste

  La cotet cu ue!!!!

  • Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!
   Valorile vestului sunt unii iar majoritatile trebuie sa inghita.
   Nu mi-as fi imaginat vreodata sa ajung sa admir PSD pentru ca a tacut in mahalaua politica de astazi si pe Grapini legat de aberatiile UE.
   Pur si simplu nu imi vine sa cred ca ajung sa respect si admir NORMALITATEA!

 5. Indignare! De trei ori indignare!!!

  Păi cum adică??? să nu-și mai bată famelistul tradițional femeia?
  Ce mai urmează?… să se desființeze Vasluiul?
  :)))))

 6. daca stiu ca nu sunt bine primiti si nu exista legislatie potrivita ei de ce tot incearca, pt spectacol? cand au facut acest pas stiau ca anumite tari sunt impotriva, asa ca sa stea linistite in tara care le-a facilitat aceste drepturi. un copil cui trebuie sa-i zica mama cand vede 2 barbosi?

 7. UELGBT ca sa stim o treaba.

  • Ai de capul meu…

 8. Marea resetare, revoluția culturală a lui Mao varianta varză de Bruxelles.

  Începutul sfârșitului.

  Negociatorul sef Barnier i-a avertizat.

 9. Nu mai bine v-ar preocupa pe voi traficul de carne vie din Europa de Est? De control așa. Lăsați oamenii alfabetului, că au drepturi exact ca restul cetățenilor, o duc mai bine ca niciodată în istorie.