G4Media.ro

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care avertizează că nu va…

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care avertizează că nu va aproba acordul şefilor de state şi de guverne din ţările UE, privind bugetul multianual al blocului comunitar, dacă acesta nu va fi îmbunătăţit

Parlamentul European ameninţă printr-o rezoluţie votată joi că nu va aproba acordul şefilor de state şi de guverne din ţările UE privind bugetul multianual al blocului comunitar dacă acesta nu va fi „îmbunătăţit”. Eurodeputații critică în special diminuarea sumelor alocate pe anumite domenii.

Legislativul european trebuie să se pronunţe până la sfârşitul anului asupra cadrului financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027. În rezoluţia adoptată joi cu 465 de voturi pentru, 150 împotrivă şi 67 de abţineri, eurodeputaţii contestă actuala formă a bugetului în şi avertizează că Parlamentul European „este pregătit să refuze să-şi dea aprobarea (…) până când va fi găsit un acord satisfăcător”, a transmis AFP, conform Agerpres.

Reamintim că la capătul unui summit maraton, liderii europeni au convenit marţi asupra unui pachet de relansare economică post-pandemie alcătuit din bugetul multianual pentru perioada 2021-2027, prevăzut cu o sumă totală de 1.074 miliarde de euro (inferioară propunerii Comisiei Europene de 1.100 de miliarde de euro) şi dintr-un fond de redresare de 750 de miliarde de euro, împărţit în 390 de miliarde granturi şi 360 de miliarde împrumuturi care vor putea fi accesate de statele membre cu condiţia realizării unor reforme.

Dar în timp ce majoritatea liderilor europeni au calificat acest pachet drept o decizie istorică, europarlamentarii din mai multe grupuri politice au criticat mai ales reducerea sumelor alocate pe anumite capitole din buget, cum ar fi sănătatea, educaţia, apărarea, cercetarea şi dezvoltarea, precum şi lipsa unei legături clare între accesarea fondurilor europene şi statul de drept.

Sursa: Parlamentul European/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Era previzibil..

 2. „Mihaela,dragostea mea,…am invins!”
  Pentru o noapte,utima noapte de dragoste…

 3. Deci mai ușor cu alea 79,9 mld € pe scări, să înțeleg. Bine că Orban face deja planuri pentru blana ursului din pădure ( care, fie vorba intre noi, mai trebuie rărită că să poată fi prins ursul 😀)

  • Chiar ca esti turmentat. Astia se plâng că bugetul e prea mic si vor lipsi fonduri pentru multe domenii. Asta este…o pastiluta albastră cu 12 stele aurii greu de înghițit pentru cetățeanul european.

  • Daca neuron „nu e”, nimic nu e!

 4. Rezilutie: nimic

 5. Orice minune ține doua zile.

 6. Cand se incepe cu comisii si comitete, cu sedinte si rezolutii, nu se face nimic repede. Americanii deja au dat ajutoare de toate felurile, UE o freaca la rece iar firmele se inchid pe capete.

 7. Grupul lui Ciolos si Barna s-a aliat cu cel al socialistilor. Sa nu ne mire daca n-o vor face si aici.

  • Moșule, vezi că pe socialiștii din România, ăia doar cu numele, îi înregimentează în mare grabă și cu maximă nesimțire PNL/PDL, acea „fecioară” în care crezi matale. Vezi că toate legile cu dedicație adoptate în Parlament, care nu vizează nicidecum interesul public, ci pe cel al celor două găști, sunt adoptate prin conlucrare fructuoasă de cele două grupuri infracționale mizerabile. După ce a înghițit PDL-ul, nu ar fi mare mirarea să înghită și ciuma roșie. S-ar putea ca respectiva alianță după alegeri, la care faci matale referire, să fie făcută între PNL și PSD, doar au mai făcut-o și se înțeleg mult mai bine, cum se tot dovedește, au deja arta combinațiilor în sânge. Să nu ne trezim după alegeri cu un alt usl sau cu un pnl reformat în care să intre și ciuma roșie, dacă au înregimentat pdl-ul, de ce nu ar face-o? între cele două nefiind nicio diferență. E ridicol să vorbim de funie în casa spânzuratului!

 8. La ce coruptie e la nivel Mondial, nici nu mai conteaza. Oricum sunt banii pe care i-au spalat cu alte ocazii, de unde credeti ca-i atata ‘darnicie’ ? E pe datorie, amaneteaza viitorul copiilor vostri (pe al meu il fac in 2040 ca sa fiu sigur ca prinde sec XXII), limpede ca roua diminetii.

  • *Daca sunteti curiosi ce varsta am, cautati pe Google ” John Lexicon G4Media ” si dati cateva zeci de pagini pana gasiti o mica ecuatie. 🙂

  • **Aparent, din motive neelucidate, nu-s indexate nici 0.1%, deci ati pierdut sansa. S-or fi gandit la feedback-ul meu despre GDPR.

  • ti-ai cumparat AMPEX ?

 9. Ne sta in putere sa schimbam Firea., in capitala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.