G4Media.ro

Parlamentul elvețian votează pentru interzicerea simbolurilor extremiste

Sursa foto: Unsplash / Philipp Potocnik

Parlamentul elvețian votează pentru interzicerea simbolurilor extremiste

Parlamentarii elvețieni au votat miercuri pentru interzicerea afișării publice a simbolurilor extremiste, violente și rasiste, începând cu simbolurile naziste. Camera inferioară a parlamentului, Consiliul Național, a adoptat această măsură cu 133 de voturi pentru și 38 împotrivă, o măsură deja aprobată în decembrie de Consiliul Statelor, camera superioară, potrivit Le Figaro.

Elveția, care a rămas neutră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost presată să se alinieze la o serie de alte țări europene prin interzicerea simbolurilor naziste, urmând exemplul Germaniei, Poloniei și al altor câteva state din Europa de Est, unde interdicția este totală.

Acest lucru se aplică, de asemenea, gesturilor, cuvintelor, salutului și steagurilor. Consiliul Național a votat, de asemenea, cu 132 de voturi pentru și 40 împotrivă, pentru ca această măsură să fie introdusă în etape, demers susținut de guvern.

Simboluri naziste

Interzicerea simbolurilor naziste ușor de identificat ar putea fi pusă în aplicare rapid, în timp ce alte simboluri rasiste și extremiste ar putea fi identificate și interzise la o dată ulterioară. „Nu vrem nicio svastică sau salut hitlerist în țara noastră, niciodată”, a declarat deputatul ecologist Raphaël Mahaim, adăugând că „nu a existat și nu va exista niciodată un motiv întemeiat pentru a afișa o svastică sau orice alt simbol al ideologiei naziste, care a fost responsabilă pentru unele dintre cele mai întunecate pagini din istoria omenirii”.

Ministrul justiției, Beat Jans, a subliniat că, deși până acum guvernul – Consiliul Federal – s-a bazat pe prevenție ca principal bastion în lupta împotriva rasismului, acum a considerat că sunt necesare prevederi legale. Numărul „incidentelor antisemite, în special cele care implică utilizarea simbolurilor naziste”, a „crescut brusc în ultimul timp”, a deplâns el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Si banii oligarhilor rusi pe care nu doriti sa ii sanctionati nu sunt tot simboluri naziste?