G4Media.ro

Parlamentul din Pakistan a adoptat o nouă lege care permite instanțelor să…

Sursa foto: na.gov.pk

Parlamentul din Pakistan a adoptat o nouă lege care permite instanțelor să dispună castrarea chimică a violatorilor în serie

Parlamentul pakistanez a adoptat o nouă lege care permite instanţelor să dispună castrarea chimică a violatorilor în serie şi care prevede înfiinţarea de tribunale speciale pentru a grăbi procesul de judecată în cazul agresorilor sexuali, a anunţat joi un oficial guvernamental, relatează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Parlamentul a adoptat miercuri legea care a intrat imediat în vigoare, a declarat oficialul guvernamental Waqar Hussain.

Sunt vizaţi de prevederile noii legi violatorii în serie, agresorii implicaţi în violuri în grup şi pedofilii, notează dpa.

Agenţiile guvernamentale vor trebui să menţină o bază de date cu infractorii sexuali, iar instanţele vor trebui să finalizeze procesele în termen de patru luni, conform noii legi.

Castrarea chimică, realizată cu ajutorul medicamentelor, este un procedeu reversibil şi este practicată în Polonia, Coreea de Sud sau Cehia şi în unele state din SUA.

Premierul pakistanez Imran Khan a declarat anul trecut că vrea să introducă această pedeapsă ca urmare a creşterii numărului de violuri şi mai ales după cazul unei mame a doi copii care, aflate la volanul unei maşini pe o autostradă importantă, a fost târâtă afară din autoturism şi violată de doi bărbaţi sub privirile copiilor şi sub ameninţarea armei.

Mai puţin de 3% dintre violatori sunt condamnaţi în instanţă în Pakistan, conform organizaţiei non-profit, War Against Rape.

Amnesty International a cerut anchete în cazurile de agresiuni sexuale în loc de optarea pentru pedepse mai dure.

Sursa foto: na.gov.pk

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Chimic. Nu cumva sa-i doara, saracii de ei. Ca doar suferinta victimei este o nimica toata.

    • Nu te ingrijora prea tare, in Pakistan functioneaza Sharia. Femeile au drepturi … mai degraba lipsa.

      Astia condamnati probabil sunt o infima parte dintre violatori. Chiar si asa, cei condamnati, fiind barbati, nu e cazul sa fie pedepsiti din cale afara …