G4Media.ro

Parlamentul de la Chişinău a votat restricţii individuale pentru membrii fostului partid…

Sursa Foto: Facebook

Parlamentul de la Chişinău a votat restricţii individuale pentru membrii fostului partid „Şor” / Anterior, Curtea Constituțională a dat undă verde partidului să participe la alegeri

După ce Curtea Constituţională a dat marţi undă verde membrilor fostului partid „Şor”, scos în afara legii, să participe la alegeri, miercuri Parlamentul de la Chişinău a votat în a doua lectură o modificare la Codul Electoral prin care a stabilit restricţii individuale, transmite Radio Chişinău.

Restricţiile individuale se vor referi doar la persoanele cu statut de învinuit, bănuit, inculpat de săvârşirea anumitor infracţiuni sau care sunt vizaţi de sancţiuni internaţionale.

Deputaţii fostului partid „Şor” au lipsit de la şedinţă, iar cei din blocul comunist-socialist au boicotat-o.

Marţi, 3 octombrie, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale noile prevederi din Codul Electoral care interzic participarea la alegeri pe un termen de cinci ani a unor reprezentanţi ai fostului partid „Şor”.

Decizia a fost contestată la Înalta Curte de către deputaţii care au făcut parte din formaţiunea politică a oligarhului Ilan Şor care a fost scoasă în afara legii.

Deputata fostului partid „Şor” Marina Tauber, care candidează la alegerile locale ca independent pentru fotoliul de primar al municipiului Bălţi, a salutat marţi seară decizia CCM şi şi-a îndemnat colegii de partid (declarat neconstituţional) să participe la scrutin, dacă doresc.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 6 octombrie este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaţilor. După depunerea actelor pentru înregistrare, consiliul electoral de circumscripţie respectiv efectuează sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri, transmite Moldpres.

Campania electorală va începe la 6 octombrie pentru toţi candidaţii înregistraţi şi va dura până pe 3 noiembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...