G4Media.ro

Parlamentul austriac urmează să se pronunţe asupra introducerii vaccinării obligatorii / Vaccinarea…

Sursa foto: Pixabay

Parlamentul austriac urmează să se pronunţe asupra introducerii vaccinării obligatorii / Vaccinarea obligatorie ar urma să se aplice tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani

Camera inferioară a parlamentului austriac urmează să supună la vot joi obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, fiind de aşteptat ca o majoritate clară din legislativul de la Viena să se pronunţe pentru introducerea acestei reguli de la începutul lunii februarie, relatează Agerpres, care citează DPA.

În afară de reprezentanţii formaţiunilor componente ale coaliţiei guvernamentale – Partidul Popular Austriac (ÖVP) şi Verzii -, numeroşi parlamentari din opoziţie (membri ai Partidului Social-Democrat şi ai formaţiunii liberale NEOS) sunt favorabili vaccinării obligatorii a populaţiei contra COVID-19.

Pe de altă parte, planul guvernului a fost criticat dur de Partidul Libertăţii din Austria (FPÖ, extrema dreaptă).

Vaccinarea obligatorie ar urma să se aplice tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Excepţii vor face femeile însărcinate şi toţi cei pentru care, din motive medicale, vaccinarea nu este autorizată.

Camera superioară a parlamentului austriac (Bundesrat), ce reprezintă landurile federale, ar urma să aprobe legea în 3 februarie.

Noul proiect de lege a făcut obiectul unei dezbateri publice controversate în Austria. Zeci de mii de austrieci demonstrează periodic împotriva măsurilor anticoronavirus impuse de executiv şi perspectivelor privind introducerea obligativităţii vaccinării.

În prezent, aproximativ 70% din totalul austriecilor sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Între timp, Israelul vrea să renunțe la Certificat, pe motiv de inutilitate :
    libertatea.ro/stiri/israelul-inregistreaza-un-record-de-infectari-in-timp-ce-autoritatile-pregatesc-anularea-certificatului-verde-3936243

    • Si UK renunta de azi la certificat si chiar la purtarea mastii!!! Nazistii nu se dezmint!!

    • Dovada cea mai clara ca nu e despre boala toata treaba. Pana si mortalitatea este sub 2 %, si nesemnificativa la copii, asa ca nu se justifica o astfel de masura, in conditiil in care omicronul nu mai este asa periculos.

  2. Chiar si daca se termina pandemia?

  3. Problema este ca toata Europa va urma exemplul Austriei. Deja se vorbeste in Franta, Belgia despre vaccinare obligatorie si obligativitatea dozei booster.

  4. La ce sa te astepti de la tara care a dat Anticristul?