G4Media.ro

Parlamentul Armeniei ratifică aderarea la Curtea Penală Internațională, un afront față de…

Parlamentul Armeniei ratifică aderarea la Curtea Penală Internațională, un afront față de Moscova

Parlamentul armean a ratificat marți Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale (CPI), după scurte dezbateri pe marginea acestui proiect care a stârnit mânia Moscovei, un aliat tradițional al Erevanului cu care relațiile s-au tensionat însă considerabil în ultima vreme, potrivit AFP.

Aleșii au votat în favoarea ratificării cu 60 de voturi pentru și 22 împotrivă.

Rusia vede în acest vot un afront, în condițiile în care CPI a emis în primăvară un mandat de arestare împotriva președintelui Vladimir Putin.

Acest vot vine la scurt timp după ce o ofensivă fulger a Azerbaidjanului a condus la cucerirea enclavei Naorno Karabah, determinând un adevărat exod al armenilor din regiune.

Autoritățile armene au declarat că decizia nu trebuie privită în contextul verdictului CPI privind arestarea președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit declarațiilor acestora, procesul de aderare la Statutul de la Roma a fost lansat anterior cu scopul de a aduce în viitor conducerea Azerbaidjanului în fața justiției. Erevanul acuză Baku de crime de război în timpul conflictului armat din Nagorno-Karabah.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. S a micsorat distanta recuperarii Cnezaului de la Moscova pentru Inscaunarea de la Haga. La doua ore de avion, Black Ops isi face pregatirea.

  2. Se rupe Armenia de Rusia? Sau Rusia si Turcia or sa imparta Armenia intre ele ca in trecut???