G4Media.ro

Parlamentul a votat scăderea numărului de ore la școală și liceu. Elevii…

Parlamentul a votat scăderea numărului de ore la școală și liceu. Elevii din învățământul primar – 20 de ore/săptămână, elevii de gimnaziu – 25 de ore săptămânal

Senatul României, în calitate de cameră decizională, a votat luni un proiect al parlamentarului PSD Liviu Pop prin care este stabilit numărul de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar. Practic, Liviu Pop el a facut ca Legea Educației să revină la forma inițială promovată de Daniel Funeriu, înainte să o schimbe Ecaterina Andronescu. Astfel, proiectul care modifică Legea 1/2011 a Educației arată că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar (4 ore/zi), în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial (5 ore/zi) şi în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal (6 ore/zi).

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Si asa le bubuie capul. Cand esti la pubertate numai de scoala nu-ti arde.

 2. Mai putine ore, sau mai multe ore tot aia e. Problema consta in ceea ce invata, nu cat ore stau sa invete. Avem multe materii care ori sunt invechite, ori sunt in plus si pot fi inlocuite cu materii mai moderne.

 3. Trebuie mai putine ore cu materie relevanta si adaptata varstei. In momentul de fata se studiaza mult si prost ca sa fie cat mai multe cadre, prin urmare maximum de voturi la alegeri.
  Materia e oribila, se vede clar ca e facuta de oameni nepregatiti si care vor sa para genii. Elevii, mai ales de gimnaziu, sunt dati complet peste cap, a se vedea rezultatele dezastruoase la capacitate.
  Sunt materii care se pot scoate, de exemplu limba latina sau religia.
  In concluzie trebuie reforma serioasa, inspectoratele politice desfiintate, cadrele didactice evaluate periodic, materia si nr de catedre reduse, fara teme acasa, putere cadrelor didactice sa exmatriculeze elevi fara sa fie trase la raspundere de vreun inspector ipocrit care serveste doar intereselor de partid. Popii trebuie sa plece din scoli, pentru ei sunt bisericile. Religia e ok dar sa o invete fiecare acasa dupa cum crede, nu bagata pe gat de vreun bolnav mintal si evaluata cu nota care intra la medie, o nota de 10 in minus conteaza la medie si asta e discriminare curata.
  Salarille profesorilor trebuie sa creasca ca la doctori.
  Profesorii si doctorii trebuie platiti la maxim pentru ca prima categorie ne aduce din starea de maimuta in starea de om educat iar a doua categorie ne tine in stare de functionare.
  Trebuie introduse reguli de comportament la elevi, sa nu mai poata face ce vor ei fara sa fie trasi la raspundere. In momentul de fata indisciplina este una dintre problemele majore in scoli. Profesorii nu au nici o solutie in fata aceate probleme la momentul de fata.
  Ministrii sa fie alesi pe competente nu in f de cotizatia la partid si sa nu aiba cefe late.

 4. Mai bine îi făta mintea sa se poată alege materia de bac așa cum e profilul de exemplu la Matematica – Informatica sau mate sau info nu obligatoriu mate – ajung copii să urască profilul + că face sula mare la vrajnicii meditatori la ceva ce nu o sa aibă aplicativitate practică în 99% din cazuri …
  Română înțeleg – patriotism- dar matematică cu forța la mai mult de 60% din elevii de bac nu …

  • Vrei să faci info fără matematică! Asta nu se poate, nu știi matematică înseamnă că nu știi nimic. Matematica este stiinta tuturor stiintelor.

 5. Sa fie normal oare ca numarul de ore de la gimnaziu/liceu sa fie egal cu numarul de ore obligatoriu din gradinta??
  Unde traim?

 6. in sfarsit! copiii de la gimnaziu sunt coplesiti de numarul mare de ore. materii inutile. programa f incarcata. daca aduni si timpul necesar efectuarii temelor, muncesc mai mult decat adultii.

 7. Daca nu se reduce materia la matematica(nu numarul de ore), vor fi la fel de obositi si vor avea la fel de multe teme si meditatii. Pot sa scoata tot si sa se predea doar 5 ore de matematica pe saptamana, ca va fi la fel. De ce tarile mai responsabie cu educatia predau mai putina matematica decat la noi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.