G4Media.ro

Parlamentarii din Philadelphia votează pentru interzicerea măștilor de schi în unele locuri…

Sursa foto: Pixabay/ Alexa

Parlamentarii din Philadelphia votează pentru interzicerea măștilor de schi în unele locuri publice, o măsură lăudată de poliție, dar respinsă de apărătorii drepturilor omului

Consiliul municipal din Philadelphia a adoptat joi un proiect de lege care interzice folosirea măștilor de schi în parcuri, școli, mijloace de transport în comun sau alte clădiri deținute de oraș relateaz CNN. O măsură care, potrivit acestora, va ajuta forțele de ordine să rezolve infracțiuni, dar care, în opinia apărătorilor drepturilor civile, va incrimina persoanele de culoare.

Proiectul de lege, adoptat cu 13 voturi pentru și 2 împotrivă, îi va amenda pe contravenienți cu 250 de dolari pentru fiecare infracțiune și cu până la 2.000 de dolari dacă masca este purtată în timpul săvârșirii unei infracțiuni.

Primarul Jim Kenney va semna legea la începutul săptămânii viitoare, potrivit consilierului Anthony Phillips, care a redactat proiectul de ordonanță.

„Orașul Philadelphia a fost asediat de indivizi care folosesc măști de schi pentru a comite infracțiuni. A prins nu doar la tineri, ci și la tineri adulți care au făcut din acest lucru un lucru deosebit”, a declarat Phillips pentru CNN. „Departamentul de poliție din Philadelphia nu poate spune cine este un infractor și cine nu este un infractor, ceea ce îngreunează rezolvarea infracțiunilor în Philadelphia”.

Sarah Peterson, o purtătoare de cuvânt a primăriei, a declarat pentru CNN: „Administrația va analiza legislația și, între timp, așteaptă cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu Consiliul Local la chestiunea urgentă de a asigura siguranța publică.”

Pandemia Covid-19, care a dus la faptul că oamenii purtau diverse acoperiri ale feței, inclusiv măști de schi, „a complicat activitatea polițienească”, deoarece mandatele privind măștile au făcut mai ușor pentru infractori să își ascundă identitatea, a declarat comisarul adjunct al Departamentului de Poliție din Philadelphia, Francis Healy, în timpul unei audieri a comisiei în noiembrie.

În 2020, s-a înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni comise în Philadelphia de autori care purtau măști de schi, potrivit măsurii luate de consiliul municipal.

De atunci, două persoane au fost împușcate, dintre care una mortală, de doi suspecți care purtau măști de schi în 2021, potrivit proiectului de lege. Iar în 2022, cinci indivizi mascați, unii dintre ei purtând măști de schi, au tras în mulțime la un meci de fotbal, omorând un copil și rănind alte patru persoane.

În mai 2023, se arată în proiectul de lege, un suspect care purta o mască de schi a împușcat și a ucis un tânăr de 15 ani într-un autobuz. O lună mai târziu, o altă persoană cu o mască de schi a ucis cinci persoane și a rănit doi copii în cartierul Kingsessing.

Măștile de schi, sau cagulele și alte măști care ascund identitatea unei persoane, au fost interzise în iunie în mijloacele de transport în comun ale Autorității de Transport din sud-estul Pennsylvaniei (SEPTA), inclusiv în trenuri, autobuze, metrouri și troleibuze. În 2023, au avut loc cel puțin opt împușcături în vehiculele și stațiile SEPTA, inclusiv cel puțin una în care suspectul purta o mască integrală, a relatat WPVI, afiliat CNN.

„Aceste acoperitoare complete de cap sunt o problemă majoră, deoarece vedem că sunt purtate în mod obișnuit pe o vreme de 80 de grade sau mai mult, și nu există niciun motiv legitim, în ciuda pandemiei, pentru a purta o acoperire completă a capului în public”, a declarat Chuck Lawson, șeful poliției SEPTA, într-o conferință de presă la acea vreme.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „sunt purtate în mod obișnuit pe o vreme de 80 de grade sau mai mult” poate ar trebui sa adaugati ca e vorba de grade fharenheit (26 de grade Celsius)