G4Media.ro

Părintele Necula: „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar…

Părintele Necula: „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic. Suntem băieți de cartier cu ifose de apostoli”

Părintele Constantin Necula a povestit vineri, într-o intervenție telefonică în direct la Digi Fm, ce înseamnă de fapt Vinerea Mare, trădarea lui Iuda, subliniind că ar trebui să ne asumăm greșelile pe care le facem fără să ne plângem. „Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic”, a spus Necula.

„Avem multe de învățat. E ziua în care ar trebui să învățăm cam pe unde suntem în raport cu Hristos, ăsta e lucrul cel mai important. Ar trebui să vedem cam cu ce partide ținem. Pentru că de obicei ținem partea lui Iuda așa dintr-o unitate de duh. E momentul în care trebuie să învățăm ce se întâmplă în vinerea mare, dincolo de vânzarea Mântuitorului, răstignirea, avem de a face și cu o parte nevăzută a vieții Mântuitorului, aceea în care coboară în iad și îi izbăvește pe păcătoși.

Suntem băieți de cartier cu ifose de apostoli. Toți vrem să arătăm câtă morală avem, cât de bine suntem încastrați în structura legată de Hristos, dar ne paște trădarea. Cred că lecția cea mai de preț pe care o primim zilele acestea este să nu fim ca Iuda. Să fim de fiecare dată ca noi, în încercarea de a nu-l trăda pe Hristos”.

Citește integral pe Digifm.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Și să respectăm cele 10 porunci, printre cere „să nu furi”, să nu faci rău aproapelui tău, să nu aduni averi incomensurabile pe spinarea celorlalți

    • D-l Necula a mai iesit in public, in trecut, cu declaratii destul de bune, dar din prisma cultului religios. Ar fi bine ca toata popimea credincioasa sa-l ia ca exemplu, dar e cale lunga pana acolo. Oricum, interesanta pozitia impotriva partidului penalilor si hotilor.

  2. „Thank you God for making me an Atheist”
    fmm BOR , PSDragne, ALDE, UDMR ..

    • Draga Gogule,
      am priceput ironia, dar raspund fara ironie:
      Daca Dumnezeu te-a facut ‘atheist’ inseamna ca trebuie sa crezi in El.
      Dar nu El te-a facut asa, ci cu totul alte circumstante, din pacate.
      BOR-ul nu sta in calea noastra sa devenim buni crestini. Chiar daca nu tot ce fac ei seamana cu invatatura lui Hristos.

    • Draga @hansi,
      Thank you but.. no thanks.
      Nu am fost ironic mai devreme, nu glumesc cu „lucruri sfinte”, a fost un citat din clasici .
      fmm BOR, PSDragne – Alde cei care tot care indobitocesc populimea .

    • Gogule, ne vedem la judecată. Acum ești smeker, o să ai surprize…..foarte neplăcute. Veșnicia este lungă.

    • Emile, tu ca un bun credicicios o sa ajungi direct in rai.
      Pe lumea ailalta populimea „credinciosa” o sa trisaca regeste

  3. S-a stricat cumva mertanu’ ?

  4. Mantuitorul este complice la persecutiile asupra lui Galileo Galilei si arderea pe rug a lui Giordano Bruno.

    • De aceste abominalitati raspunde liberul-arbitru. Miisiunea lui Iisus Hristos, pe care si- indeplinit-o, a fost aceea de a absolvi omenirea de pacatul originar. A nu se confunda.

    • Emil, aceste „persecutii” sunt in mare parte o creatie sovietica (cu radacini in Revolutia Franceza), o incercare de a prezenta Biserica ca pe ceva abominabil. Si au reusit!
      In realitate Biserica l-a respectat mult pe Galilei, l-a venerat aproape. Si reciproc, cel putin la fel de mult. Insa o minciuna repetata de 1000 de ori…

  5. Clericii sunt marii trădători milenari ai lui Hristos, cei care au ascuns batjocura, suferința și asasinarea Marelui Aducător de Adevăr sub minciuna monstruoasă potrivit căreia Iisus a luat asupra sa păcatele omenirii decăzute. Nimeni n-ar accepta ca legile omenești să condamne un nevinovat și să-l spele de vinovăție pe făptuitor, dar omenirea rătăcită acceptă senină imensa minciună pusă pe seama Legilor desăvârșite, imuabile, implacabile ale Lui Dumnezeu.

    • Deși fizicienii se zbat de ceva timp fără succes în încercarea de a unifica într-o singură teorie înțelegerea lor despre relativitatea generală și mecanica cuantică, încă nu au abandonat căutarea.

      E clar că perseverența asta ține de motivație. Dacă am avea o motivație la fel de puternică și pentru înțelegerea realității spirituale (chiar dacă trebuie acceptată ca revelație, pentru că mintea umană nu o poate înțelege altfel), atunci am înțelege și am avea încredere că Dumnezeu este în același timp și dreptate și dragoste. El e singurul care dă legea și tot El e singurul care, sacrificându-Se, poate plăti în locul omului prețul încălcării aceste legi, dandu-i șansa de a fi schimbat și de a trăi.

  6. „emil”, sunteți într-o gravă eroare pentru care veți da socoteală negreșit. Confundați Inchiziția, monstrul Evului Mediu al omenirii decăzute, cu Aducătorul de Adevăr care a încercat să arate rătăciților pământului cum se pot salva din iadul pe care singuri și l-au zămislit.

    • Mai mult de iadul romanesc ce poate face?

    • Jana, Iisus chiar a luat asupra Sa pacatele lumii. Cine altcineva sa poata face asta? Noi nu facem altceva decat, cum spui, sa condamnam nevinovatii si sa spalam de vinovatie faptuitorii. Dintotdeauna.
      Cat despre Inchizitia ca si „monstru”… e ceva mai complicat de fapt, si nu e locul aici pentru o discutie … a fost facut sa o percepem asa… s-a lucrat mult la asta…

  7. „Simplu”, cum reușiți să acceptați că Dumnezeu, Creatorul desăvârșit, Și-ar încălca Legile desăvârșite, puse în Creație, trimițându-Și Fiul să fie batjocorit, chinuit și asasinat de omenirea decăzută, pentru a o spăla de păcatele în care singură s-a încâlcit? Eroare, oamenilor doar le-a fost arătată calea pe care TREBUIE să meargă dacă vor să se salveze, dar ei înșiși trebuie să-și spele vinovățiile, potrivit Dreptății desăvârșite și de neclintit a Creatorului.

    • Asa este dogma bisericii crestine primare, Dumnezeu si-a trimis Fiul pentru a rascumpara omenirea ( nu pentru a prelua asupra Lui pacatele omenirii),esentiala si ramasa neschimbata indiferent de confesiunile actuale si ma refer la confesiunile ortodoxa, catolica si protestanta.. Nu aveti pentru ce a ma admonesta, decat daca nu cunoasteti sau va axati pe unul dintre efectele rascumpararii pacatului originar, anume o Cale noua propavaduiita pentru o omenire curata moral prin sacrificiul Fiului.Daca oamenii vor urma Calea, bine, daca nu, urmeaza a doua venire si judecata finala. Nu va raspund in calitate de crestin fervent, ci de om interesat cultural pe ce lume traieste.Fiti amabila si nu imi mai adresati un alt comentariu.

  8. Cum adica Isus a luat pacatele noastre asupra lui ? Nu se poate asa ceva. Pacatele fiecaruia nu au cum sa fie desprinse de omul care le-a facut. Fiecare si le duce in spinare. In schimb Isus are un rol foarte important, anume, puterea exemplului. In fiecare zi avem exemple de acest gen dar Isus a reusit sa-si faca vocea auzita mai bine. Spune ceea ce stim cu totii, anume ca daca nu respecti regulile de functionare ale acestui univers o iei pe cocoasa candva, sau daca nu esti pedepsit tu, atunci pacatele facute de tine strica ceva pe undeva si asta pe termen lung duce tot la distrugere. Religia este doar un manual de utilizare al vietii si nimic mai mult. Trebuie sa tinem cont de el dar sa nu uitam sa ne traim viata asa cum dorim.

  9. Da-ne cu adevarul in care tu crezi peste gura, parinte Necula, ca o meritam. Si scoate-ne ochii despre cum nu reusim sa fim cum e Hristos… pana la urma noi am fost rai pt ca ne-am nascut slabi, caci voi, cei fara de pacat, ati facut tot ce v-a stat in putere sa ne ajutati sa ne izbavim. Multumim ca existi, parinte Necula!

  10. Iisus ne-a oferit și un mănunchi de simțiri creștine morale de urmat în fiecare zi, prin rugăciunea Tatăl nostru: Iubirea, Iertarea, Smerenia, Unirea, Stăpânirea de sine.
    Pe care le putem găsi rostind și simțind Tatăl nostru, dar și aplicându-le zi de zi. Simplu, fără a face paradă, fără habotnicie, fără fanatism religios.
    Aceste valori morale își pot găsi corespondențe și în alte valori morale contemporane: altruism, cumpătare, onestitate, respect, devotament, responsabilitate.
    Merită să trăiesc pentru a apăra valorile morale în care cred.
    Fie că sunt creștin, evreu, islamic, ateu sau agnostic, tânăr sau bătrân, femeie sau bărbat, sărac sau bogat, român sau altă etnie.
    Respectă pentru a fi respectat.
    Eu nu vreau să trăiesc în Țara Hoției și a Corupției.
    Eu vreau să trăiesc în Țara Cinstei și a Responsabilității.