G4Media.ro

IPS Teodosie, declaraţii controversate: Dacă e cineva afectat de Covid şi face…

IPS Teodosie, declaraţii controversate: Dacă e cineva afectat de Covid şi face vaccinul, îi este fatal / Binele nu se face cu forţa, nu are valoare morală

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, susţine că, „dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul”, el recomandând „prudenţă”, informează News.ro.

El a susţinut că vaccinul nu ar fi recomandat nici pentru persoanele alergice. El şi-a continuat declaraţiile controversate, afirmând că „nu ai voie să constrângi pe cineva pentru o faptă”. „Chiar bine dacă este, binele nu se face cu forţa, nu are valoare morală”, adaugă Teodosie.

IPS Teodosie face aceste afirmaţii la câteva zile după ce CNA a amendat postul deţinut de Arhiepiscopia Tomisului – Radio Dobrogea – pentru alte afirmaţii făcute de ierarh despre vaccinarea anti-COVID.

Arhiepiscopul Tomisului a fost invitat, joi seara, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea şi a fost rugat de realizator să spună câteva cuvinte încurajatoare pentru depăşirea situaţiei dificile prin care trecem.

„Această perioadă este neobişnuită, nu a mai fost alta ca aceasta. Boli au fost, dar nu ca cea de acum, care este atât de controversată şi controversată nu doar pentru noi, care nu avem cunoştinţe de medicină, ci chiar pentru mulţi medici. Chiar între medici există nişte contradicţii pentru că este o boală care are un statut aparte. Marii specialişti spun că a fost făcută în laborator unde cei care au promovat-o sunt primii care au promovat şi vaccinurile. Sigur că e îngăduită de Dumnezeu, indiferent, boala este, nu putem să o negăm. Unii spun că nu este deloc. Cum să nu fie deloc, că nu s-ar putea minţi aşa pe scară mare. Dar este o boală neobişnuită, o boală în care, cum spune Scriptura: ascultă Israele, prin tine însuţi îşi vine pierea”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a precizat că această boală este una „biologică”, iar aceasta poate fi depăşită cu credinţă, rugăciuni, dar şi cu medicamente.

„Este o boală pe care au pregătit-o tot ai noştri, tot oamenii şi, de fapt, orice boală o atragem noi pentru păcatele noastre. Este o armă biologică oarecum, am putea să spunem, dar trebuie să o înfruntăm, să o depăşim şi cel mai bine o depăşim cu credinţă, cu rugăciuni, cu nădejde, dar şi cu medicamente. Pentru că nu putem să renunţăm la medicamente, de aceea avem mare nevoie de medici. Noi suntem deasupra vremurilor, oamenii, aşa ne tălmăcesc Sfinţii Părinţii, oricât de greu ar fi vom izbândi, nu de unii singuri, ci cu ajutorul lui Dumnezeu”, a transmis ÎPS Teodosie.

El a mai declarat că nu există acelaşi tratament pentru toţi bolnavii şi nu toţi au aceeaşi greutate a bolii.

„Toate medicamentele sunt tot o descoperire prin ştiinţa pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Sigur că boala de acum este mai neobişnuită, dar tot o boală şi trebuie să o tratăm ca boală, să ne sfătuim şi cu medicii. Nu este un tratament atât de liniar sau să zicem acelaşi tratament pentru toţi şi aceeaşi greutate a bolii pentru toţi, depinde de organism, depinde întâmpinarea bolii. Unii stau până în ultima fază şi nu mai are medicul ce să le facă. Auzind de la specialişti, de la medici, sunt medicamente care se dau în diferite faze. Nu se dă acelaşi medicament în toate fazele”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

 

El a susţinut că dacă cineva are Covid şi face vaccinul, atunci acesta îi este fatal.

„Am ascultat doctori iscusiţi. Când aud un medic că vorbeşte cu mare interes îl ascult ca să nu rămân fără o luminare din partea medicilor care sunt specialişti şi cu adevărat vorbesc în cunoştinţă de cauză. Dar iată, am aflat de puţine zile, că dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul. De aceea, trebuie să fim prudenţi. Sau unii care au anumite afecţiuni, cum este alergia. Nici la gripă nu e bine să faci medicamentul clasic de gripă dacă ai alergie. Şi iată nu suntem toţi la fel, de aceea trebuie să fim foarte prudenţi, dar să fim în consultare permanentă şi cu medicii şi cu specialiştii şi să se implice mai mult medicii, nu politicieni sau oamenii de administraţie în remedierea bolii” , a afirmat ÎPS Teodosie.

El a afirmat că ierarhii au fost anunţaţi să nu se mai implice în această problemă, menţionând că nu pot spune „nu ştiu” în legătură cu această problemă deoarece ar înseamna că sunt nepăsători.

„Şi noi am primit, pe drept cuvânt, ierarhii, preoţii, să nu ne mai implicăm în această problemă, pentru că nu suntem medici. Adevărat, nu suntem medici, dar nu putem să spunem doar: nu ştiu. Dacă spunem nu ştiu înseamnă că suntem nepăsători. Noi trebuie să ne interesăm, mai ales ierarhii, că răspundem de preoţii şi credincioşii noştri. Nu putem să facem afirmaţii care sunt aproximative, incomplete, care nu prezintă adevăruri, noi lucrăm cu adevărul absolut. Sigur, medicina nu e în seama noastră, e în seama medicilor, dar dacă ni se cere o opinie, va trebui să spunem că trebuie să fim atenţi, să consultăm pe cei mai buni specialişti”, a explicat ÎPS Teodosie.

Întrebat de un ascultător dacă Mântuitorul s-ar fi vaccinat, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Mântuitorul nu s-ar fi vaccinat pentru că Mântuitorul este Dumnezeu, este perfect. El nu are păcat şi nu avea păcat şi atunci nu putea să se îmbolnăvească. Să nu-l punem pe Mântuitorul în egalitate cu noi. El s-a smerit, a primit şi moarte cu adevărat, nu moarte din boală, ci moarte pentru că a primit de bună voie să fie răstignit, s-a răstignit şi a suferit numai firea omenească, firea dumnezeiască nu a suferit”.

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

53 comentarii

 1. Teodosie va vrea morti.

  • Intelege cineva de ce unei femei oarecare pentru ca a scris pe fb ca spitalul covid este gol i s-a facut dosar penal iar acest ins care duce de foarte multa vreme o campanie acerba impotriva vaccinarii ca si sosoaca si altii isi vad de treaba linistiti? Ori legea este doar pentru prosti?
   Ne mai miram ca oamenii refuza vaccinarea. O refuza pentru ca antivacinistii au lucrat fara sa-i deranjeze nimeni in loc sa infunde puscaria.

  • Tu Satan ! Ne vrei morți. Ura și bucuria împotriva majorității creștine, ți se citește din postări ! Se vede și se simte. Să vă dea unul bunul Dumnezeu, gînd bun de mustrare a conștiinței, de îndreptare morală și multă răbdare. Bunul Dumnezeu, nu vrea să piardă nici un suflet. A dat omului liberul arbitru( libertatea de a alege), a spus că nu se baga ! Da omul ! Să respecte celle 10 porunci…de are va da seama ! Altfel ar fii msini programate (roboti), așa cum vor ăștia sa ne ia libertatea prin certificatul medical ( adică liberul arbitru !). Liberul arbitru, este al 2 lea dar după VIATA dat de unul bunul Dumnezeu ! Dumnezeu duh este și trupul omului este templul său. Nu poate omul sa clipească fara voia sa !? E greu și mult de vb. Răbdare, răbdare, răbdare…Nu m-ai dezbinați ce nu cunoașteți!!! Bunul Dumnezeu spune, alergavar îngerul meu și m-ai iute de cît fulgerul (lumina care în vid se propagă cu 300.000 km/s) auzi tu omule că nu poți clipi o singura dată fără voia Dumnezeului nostru) Răbdare ! Uitati-va bine înăuntru vostru și nu m-ai cirtiti. Sfinta apostoleasca și soborniceasca biserică ortodoxă este și va rămîne în veacul veacului. Noi cum suntem? Șa-ti ajute bunul Dumnezeu să vezi, că acum ești orb !

  • Teodosie are dreptate.
   Evident ca toti postacii satanisti elgibitis reactioneaza. Dar parerea lor nu e a lor,, ci e a cui plateste, așa ca nu conteaza.

  • Stoica, iar tu impreuna cu greselile tale gramaticale? „mai”, nu „m-ai”. Cum naiba ai luat examenul la liceul sanitar acum 30 ani? Acum scrii in numele tau, te căiești pentru cât ai furat din spital sau in numele nevesti tii care nu ti a urmat exemplul de a se vaccina?

 2. Nimic controversat! Minciuni pure moscovite. Într-un stat funcțional cu pedeapsa du moartea, ăsta era deja executat.

  • Măcar de-ar fi moscovite. Dar sînt fantasmagorii de om dement.

  • Iisus a vindecat îndrăciți, ologi, a inviat pe alții din morți, doar prin atingere. E o chestie energetică, cum ar fi spirala aia falsa a lui Bivolaru, sau chimioterapia anticancerigena!
   Cum sa se vaccineze Absolutul? Cum sa vaccinezi vaccinul? Ii dai un booster lui Iisus, mari păcătoși sunteți, pandemia se va încheia când vă întoarceți sufletele spre cer!
   Întrebări de oameni duși cu pluta, hai, hăi!

  • BA ERAU WAXERII EXECUTAȚI!!!

 3. vaccina-ti-as gura spagoveane, intrepretarile tale teleologice sunt veninoase

 4. avea dreptate portughezul ala, ce treaba au preotii sa vorbeasca despre medicina, n-au studii si cunostinte. Lor le-ar conveni sa inceapa doctorii sa tina predici religioase, sa interpreze Biblia pe la tv, sa ia nu stiu ce pasaj din Biblie si sa traga concluzii pe seama lui, sa dea dezlegari?

 5. Evident ca nu o sa faca nici macar o zi de puscarie.

 6. Nu știu dacă ați avut curiozitatea, dar emisiunile de la Radio Dobrogea sunt și pe YouTube. E fascinant acest om, și radioul acela în general. Merită ascultat, întotdeauna iau popcorn și ascult 🙂 Ca vaccinat, mai am doar vreo 2 ani jumătate de trăit, din cei 3 de toți, deci, încerc să ascult pe ÎPS Mache atât cât mai pot.

 7. Delir. Venin. Nevroza. Frustrare. Când gura păcătosului plescăie nevrute, încercând să pară că e pătruns de înțelepciune.

 8. De vina sun medicii : „Dar iată, am aflat de puţine zile, că dacă este cineva afectat de COVID şi în timpul acela face vaccinul, îi este fatal vaccinul. De aceea, trebuie să fim prudenţi. Sau unii care au anumite afecţiuni, cum este alergia. Nici la gripă nu e bine să faci medicamentul clasic de gripă dacă ai alergie. ” E un Babel.
  Bine ca nu a ascultat-o pe aia din Gorj cu tratamentul ei cu supa.

 9. Imediat iese Banescu sa dreaga busuiocul.

 10. Viceamiralul care a vaccinat în 7 luni aproape toată populația Portugaliei, interviu exclusiv pentru HotNews.ro: „Câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegeți că sunteți într-un război?”

 11. Pacat de preotii si calugarii, putini, care chiar sunt niste oameni extraordinari! BOR este o organizatie complet compromisa, anti-crestina, care face fix opusul a ceea ce, teoretic, propovaduieste. BOR, o sa te autodizolvi pe termen mediu, ai decazut iremediabil!

 12. Am ajuns să le numărăm/vânăm toate cuvintele?!
  Asta e urgenţa, popi şi vlădici?!
  Distorsionăm acum şi ni se pare deplasat că ce?
  că persoanelor alergice (la PGE şi aditivi) le e contraindicat? Scrie în prospectul Pfizer, Moderna
  că originea nu e naturală? uitaţi cât de controversat e încă la nivelul OMS şi ce petarde s-au lansat în USA pe subiectul ăsta?
  că binele cu forţa nu e bine? siluirea e condamnată sub diverse forme în orice cod de legi de pe lume
  unde e senzaţionalul?
  mâine o să scrieţi că X când l-a văzut pe popa Y s-a ţinut de ouă… mister! de ce? l-a deocheat popa?!

  • @ DB
   Singurul comentariu de bun simț.
   Felicitări !
   ,,Progresiștii,, cu pretinse cunoștințe biblice ar putea sa își largeasca orizontul urmarind declaratia facuta de Jen Psaki la Casa Albă pe 10 septembrie a.c.
   Pe scurt : vaccinatii sunt ,,marked people,,.

  • Inapoiatii se felicita intre ei, hai ca e haios 😆

  • Gigi, pun pariu că-ți place să te freci în cur, progresistule!

  • John iubire, imi place sa te frec pe tine cu ranga indoita 🤣

 13. satana in sutana!piei drace!

 14. Numai minciuni spune.
  Una dintre colegele mele a facut vaccinul si, dupa doua zile, a avut primele simptome de coronavirus (confirmat cu test) si a avut o forma usoara. Deja era infectata cand s-a vaccinat si in afara de o durere de gat si putina febra nu a avut nimic. Teodosie ar face bine sa taca.

  • Adică recunoști că aceste vaccinuri nu protejează împotriva virusului. Toți membrii familiei prietenei mele sunt vaccinați și acum toți sunt bolnavi cu covid. Ei au dreptul să facă covid și să meargă la restaurant dar eu fără vaccin nu. În noul normal drepturile constituționale sunt privilegii și ți le negociezi cu guvernul.

 15. Are dreptate in tot ceea ce spune iar pentru asta comite un delict de opinie,sa fie trimis la reeducare,la Pitesti sau la canal!Traiasca Partidul Covid,traiasca boosterizarea!

 16. @G4: nu credeți că ar fi mai bine să începeți să ignorați înaltele bărbi bisericești când emit idioțenii despre lucruri la care nu se pricep (nu că s-ar pricepe la ceva folositor comunității) ?

  Deja nu mai este nimic controversat aici, merg pe aceeași linie pe care au pornit.
  *Sau măcar completați articolele de genul cu informațiile corecte (ori cu link-uri către așa ceva).*

  Acum îmi pare doar un click bait și un îndemn la comentarii. Nu văd cum informarea cititorilor dumneavoastră despre așa ceva, în asemenea fel, poate schimba ceva în bine.

  Consumăm cu toții energie degeaba, unii pentru a informa masele despre ce cât de prost e X și alții pentru a comenta despre cât de prost e X.

 17. Ha, ha, spagoveanu’ a luat-o pe aratura, habar nu are pe ce lume traieste.

 18. Mache Spagoveanu cand o sa ceara sa fie vaccinat sa ii fie facuta injectia in limba aia pe care a plimbat-o prin multe locuri.

 19. Satanail al Tomisului.
  In privirea lui plină de ură față de oameni arde focul nestins al Infernului.

 20. Ascultati-va batranii: bunica spunea ca sfarsitul omenirii va veni din progresul exagerat al stiintei.

  • O fi vazut si buna-ta, „Terminator”, mai stii?
   Vorbea si ea o dodii si tu repede…ca uite ce zice buna!
   Mai ramane sa ne spui ca cea mai cunoscuta carte de povesti (biblia) contine intamplari adevarate!
   Ce naibii ma copii! Aveam pretentii!

 21. dupa unii, ar fi prost, dupa altii, precaut.
  din aceasta dilema nu putem iesi.

 22. Buna…si care e controversa?
  Nu ati umplut televiziunile si site-urile de stiri cu bolnavi care cereau sa fie vaccinati in spital nu si se mai putea?
  Acum e controversat?
  Una e titlul si alta articolul. Putina constiinta daca ati avea, toti ar mai fi speranta…

 23. Nu mai am vreme la ora asta că-i tarziut și mă culc: să-l pupati sub suteana, toți!!! În frunce cu nefericitul! Îl meritați cu prisosință! Precum și pe aleșii poporului.
  Noapte buna.

 24. @ Prostane

  Iisus Hristos le spunea celor vindecati : ,, Credinta ta te-a vindecat ” .
  Cind El a intrebat : ,, Crezi tu ca pot sa fac eu aceasta ? ” omul simplu I-a raspuns : ,, Cred Doamne , ajuta necredintei mele ”.
  Nici o vindecare nu a facut cu sila . Toti au fost intrebati inainte .

 25. @ Lili

  Da , sintem intr-un razboi . Razboi cu noi insine si razboiul cel dintre noi .

  Zbieretele celor care ne indeamna sa ne lasam inoculati nici macar sila nu imi mai face . Fiecare om e liber sa decida ce vrea sa faca in aceasta privinta . Zbierati in continuare .

 26. Multă propaganda anti-religie se mai face pe site-ul ăsta leftist.

 27. Punem pariu ca el este vaccinat cu doza 3 ?

 28. Problema este ca domnul acesta ignora cu desavarsire recomandarile patriarhului Daniel, deci ignora ierarhia bisericeasca din care face parte.
  De fapt vedem pe multe planuri cum s-a instaurat un inceput de anarhie: in institutiile de forta , in politica, in zona medicala , in economie si in biserica.
  Eu zic ca am avut noroc cu sars-cov2 ca e doar la 1% mortalitate , ca daca era mai mare un pic acum eram toti ( ma rog, jumate) in evul mediu la cat de slabi de inger suntem.

 29. Fiecare sa zica ce vrea ca este libertatea dar foarte interesant…cine se optine discutiei sint aia cu „Europa,” cu democratia cu libertatea. Am spts pe YouTube ce se invata in scoala medicala, ca orice afectare virala, covid inclus, productia antibodies vs exploda in aceasi ora in care virusul este redescoperit in singe. Mi-au sters channel-ul. Globalistii for sclavi tacuti nu discutie. Niste ipocriti. Niste oameni falsi. Niste gunoaie. Nu ma mira, astia-s aia pe genunchi in 2020…oameni nascuti nenorociti,bine macar ca nu fac copii.

 30. Binele cu forța nu are valoare morala. Vaccinatii care mor de grija nevaccinatilor. Am ajuns la concluzia ca s au vaccinat și vor sa bage pe toți în aceiași oala. Îngrădiri de drepturi, încălcarea legilor, orice. Șeful Pfizer zice ca va fi ca o gripa. Opa, începem sa spunem adevărul, vaccinul nu protejează nici de transmitere, nici de infecție dar e obligatoriu sa îl facem și sa ne asumam singuri efectele de bun ce e. În ce mizerie de lume am ajuns sa trăim, unii blonzi, alții…

 31. De ce nu e asta arestat?