G4Media.ro

Părintele Francisc Doboş, după afirmaţiile arhiepiscopului Tomisului: Noi îl iubim pe PS…

Părintele Francisc Doboş, după afirmaţiile arhiepiscopului Tomisului: Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, a reacţionat la afirmaţiile făcute de arhiepiscopul Tomisului, potrivit cărora o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat joi că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

„Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat arhiepiscopul Tomisului.

În octombrie 2020, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este „mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sârbească. Două luni mai târziu, el a lansat un nou atac la adresa catolicilor, criticând modul în care aceştia se împărtăşesc.

„Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini. PS. Nu mai fiţi atât de duri cu el”, a scris vineri Francisc Doboş pe Facebook.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Francisc Dobos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. „Doar suntem creştini.” Hahaha, aţi scris „cretini” greşit.

 2. Domnule Francisc Dobos ,

  1. Declaratiile facute de arhiepiscop aveau drept tinta familia ortodoxa care a facut ceea ce a facut si nu pe dumneavoastra sau comunitatea ce o reprezentati .
  2. Daca ne iubim , asa cum spuneti , de ce nu sintem toti sub aceeasi credinta si aceleasi canoane ?

  • 2. £ ¥ $¢ €

  • Pentru ca trebuie sa inveti un pic de istorie.

  • @Adrian Popescu – Pacatul radicalismului si intolerantei nu se pune la ortodocsi?

  • adrian popescu
   … da’ ce , voi astia de la sputnik nu aveti voie sa iubiti numa’ daca sunteti „sub aceeasi credinta si aceelasi canoane ” ?? …
   … văleu văleleu , da’ incatusati mai sunteti … nu va lasa dughin liberi de fel … dughin si putin „o combinatie legala pentru tot ce inseamna libertatea individului ” …

  • … dughin si putin , ” o combinatie LETALA pentru tot ce inseamna libertatea individului”… scuzati greseala .

 3. Într-adevăr, nu trebuie să fim duri cu Prea Sfinţitul Teodosie.
  Tebuie să ne rugăm pentru el pentru a înțelege ce semnificatie are iertarea și dece protejarea comunității prin vaccinare nu este un păcat, dimpotrivă

 4. si eu il iubesc pe PS Teodosie

  as vrea sa-l intalnesc retras la o manastire…dragostea mea pentru domnia-sa va creste foarte mult…

  poate ca domnia-sa Patriarhul Daniel imi va asculta ruga…

 5. Cred ca muzulmanii radicali sunt invidiosi pe teodosie, ei nu beneficiaza de aceeasi clementa in tarile lor.

 6. Poate într-o viată viitoare numitul Teodosie va avea întelepciune, bunătate, smerenie, suflet si inimă. În cea actuală, cu zero întelepciune, cu tonele de venin pe care le-a împroscat în toate directiile, mai mult rău a făcut si face BOR. A cam trăit degeaba!

  • Pai inca traieste…pe banii nostrii!Ca ortodocsii sunt bugetari ,nu se autofinanteaza asa cum se intampla in vest!
   De ce din impozitele platite sa se aloce bani pt ortodocsi?Nu ma intereseaza biserica si religia lor !

 7. Vă mulțumesc părinte Doboș pentru cuvintele astea… ! Deși eu nu-l pot iubi pe Tomitanie zis Mache, m-am gândit că cineva, cu adevărat îndreptățit de har, o face în pofida delirului senil al insului în chestiune.

 8. Noi preacucernicii ne iubim tare cu foc unii pe alţii. Uneori şi unii într-alţii ca la seminarul Huşi. Şi mai iubim un lucru pe lumea asta, pe ochiul atotputernicului nostru stăpân, indiferent de ce nume are: Dolar, Euro, Liră, Franc, Yen, Yuan etc

 9. Pentru multi preoti ort. Ecumenismul e doar cuvantul care asigura biletul gratis al calatoriilor prin Europa. Inclusiv pentru profesori teologi , care ar trebui sa predea toleranta si empatia. Cata tristete poate provoca un astfel de personaj unui crestin cinstit catolic, dornic sa fie Nasul copilului prietenului sau ortodox sau invers… Sa fii masurat, judecat de un astfel de personaj….si refuzat in cele mai nobile intentii, cu amenintari de blesteme si anateme! Se intampla in toata Romania!
  Putini pot intelege indemnul la Iubire al Parintelui Fr. Dobos, dar in el sta tot Misterul Credintei.

  • Ecumenismul si politica ; minciuni frumos ambalate . Pentru cine nu isi foloseste continutul cutiei craniene …..

 10. Nu sunt de acord cu Teodosie, dar le provoacă icter neomarxistilor așa ca Dumnezeu să ii dea sănătate.

 11. @ Kafka

  Intrebarea dumitale nu are legatura cu articolul dar am o parere si despre ceea ce doresti dumneata sa intrebi …..

 12. @ Ela

  1. Nu am nici o treaba cu ,,sputnik ”
  2. Cum ati ajuns la concluzia ca nu il iubesc pe arhiepiscop , sau pe domnul dobos , sau pe dumneavoastra , …… ? Dumneavoastra nu v-a spus nimeni ca Iisus Hristos ne indeamna sa iubim pe semenii nostri , nu si pacatul savirsit de ei ?!
  3. ,,Incatusat” sint ; dar de Iisus Hristos .

  • Dacă îmi permiteți, intervin cu comentariu la punctul 3.
   Aș începe cu un citat din Evanghelia Sfântului Ioan, un fragment din rugăciunea lui Isus: „Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (In 17,20-21)
   Isus s-a rugat pentru unitatea tuturor care cred în El, în timp ce dumneavoastră numiți ecumenismul o minciuna frumos ambalată.
   Isus este „blând și smerit cu inima”, ne îndeamnă să iubim până și pe dușmanii noștri, în timp ce dumneavoastră pare că alegeți să condiționați iubirea celorlalți de apartenența la aceeași credință și canoane. Vă adresați unui preot cu „domnule” (doar pentru că nu este ortodox) deși în România nu se obișnuiește acest lucru. Dacă era vorba de un ateu era de înțeles, dar când vine de la un creștin, adresarea este voit provocatoare, lipsită de sensibilitate și pare și un pic de lipsă de respect. Poate mă înșel…
   Sunteți sigur ca sunteți „încătușat” de Iisus Hristos?
   Aș încheia tot cu un fragment din rugăciunea lui Isus: „Eu le-am dat cuvântul Tău, şi lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzești pe ei de cel viclean.”
   Vă urez să vă fie viața animată cu adevărat de Duhul lui Iisus.

 13. Părintele Tudosie e în vârstă. Din păcate nimeni nu îl poate potoli. Ar trebui sa vedeți ce agresivi sunt preoții/consilierii din jurul domniei sale…..

 14. bai gagiule:tu nici macar nu ai altar!
  vorbesti ca un caine pus la zid sub amenintzarea batzului.

 15. Ma intreb daca sotia (coana preoateasa)lui Spagoveanu a auzit ce a rostit multpreanefericitul.

 16. IPS Teodosie are dreptate mereu in tot ce zice, in mod special in legatura cu credinta ortodoxa.
  Dar multi crestini ortodocsi nu mai stiu si nu ii mai intereseaza canoanele ortodoxe lasate de Sfintii Parinti. Cine nu asculta de ele nu se poate numi crestin cu adevarat.
  Lumea acum crede ca a fi crestin inseamna toleranta, incluziune, echitate sociala si ca toate religiile sunt la fel, nu conteaza in care crezi. Mare pacaleala.
  Sa il ajute Dumnezeu pe IPS Teodosie ca apara credinta adevarata si nu ii e frica sa spuna ca alte culte gresesc!

 17. Teodosie – adunatura de gunoi

 18. Doar credinta daco-ortodoxa a mantuitorului Zamolxe este cea adevarata!

 19. Domnule Doboș, știți prea bine ca încercați sa mituiti ortodocșii, spălând-le creierul cu dogma ecumenismului! Dar cu înalți ierarhi ca IPS Teodosie nu va merge! El este un adevărat Sfânt Nicolae, un apărător al Ortodoxiei! Din păcate mulți creștini ortodocsi sunt rătăciți în mrejele ecumenismului, păcat de moarte!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.