G4Media.ro

Parchetul General publică detalii despre conținutul celor două protocoale semnate cu SRI…

Parchetul General publică detalii despre conținutul celor două protocoale semnate cu SRI în 2016

Parchetul General a dat publicității, vineri, detalii despre cele două protocoale semnate cu SRI în 2016, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a solicitat vineri, într-o postare pe Facebook, ca Inspecția Judiciară ”să pornească o anchetă la Parchetul General”, iar Comisia parlamentară de control al SRI ”să demareze de urgență o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârșite de SRI”. Parchetul General susține într-un comunicat că primul protocol pentru stabilirea condițiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor este nesecret și a fost publicat pe site-ul ministerului iar al doilea este clasificat secret de stat, se referă la cooperarea privind infracțiunile contra securității naționale, a infracțiunilor de terorism și a infracțiunilor săvârșite de cadre militare ale Serviciului Român de Informații. Acest al doilea protocol și-ar fi încetat efectele la data de 13 martie 2017.

Redăm mai jos comunicatul Parchetului General

”Având în vedere dezbaterile publice privind protocoalele de cooperare încheiate în anul 2016 între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în continuarea comunicatului de presă din data de 18 iunie 2018, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 08.12.2016, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație a încheiat 2 protocoale cu Serviciul Român de Informații:
I. Protocol privind cooperarea pentru stabilirea condițiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor (NESECRET), publicat pe site-ul Ministerului Public.
II. Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin potrivit legii (clasificat secret de stat, nivel SECRET).
Cu privire la acest protocol arătăm:
1. Obiectul Protocolului se referă la cooperarea privind infracțiunile contra securității naționale, a infracțiunilor de terorism și a infracțiunilor săvârșite de cadre militare ale Serviciului Român de Informații, sesizarea parchetului cu privire la infracțiunile constatate de S.R.I. și comunicarea de informații în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind securitatea națională a României, ale Legii nr. 14/1992 privind organizarea și funcționarea S.R.I. și ale Codului de procedură penală.
2. Protocolul și-a încetat efectele la 13.03.2017, prin acordul instituțiilor semnatare. La aceeași dată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Serviciului Român de Informații să comunice dacă menține caracterul clasificat al documentului.
3. La 22.03.2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a inițiat demersurile pentru declasificarea protocolului și a solicitat S.R.I. acordul în acest sens.
4. Nu au fost comunicate informații publice cu privire la acest Protocol și nici nu a fost publicat întrucât nu a fost finalizată procedura de declasificare. Protocolul a fost transmis la data de 20.03.2018 Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, care au fost informați și cu privire la inițierea de către procurorul general a demersurilor privind declasificarea documentului.”

Consilierul guvernamental, Darius Vâlcov, a postat joi seară pe contul său de Facebook un protocol de colaborare încheiat în decembrie 2016 între SRI și Parchetul General. Vâlcov, consilier al premierului condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție în primă instanță, a atribuit documentele unui ”anonim” care i-a lăsat documentul ”pe prag”, și a scris cu majuscule ”BOMBAAA”.

Imediat după publicare, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat la Antena 3 că protocolul fusese denunțat de cele două instituții la puțin timp după semnare. Marincea a revenit în cursul nopții cu precizări suplimentare pe pagina sa oficială de Facebook, anunțând că a fost denunțat în 28 februarie 2017 și că membrii comisiei SRI din Parlament au fost înștiințați de existența lui (detalii aici).

(Sursa foto: Facebook, Parchetul General)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Deci procedura de declasificate a celui de-al doilea protocol nu s-a încheiat. Deci protocolul este încă secret. Cum se cheamă fapta unei persoane care găsește un document clasificat ‘secret de stat’ și îl face public?

    • Trebuie sa i se faca plangere penala !
      Asta ca atentionare pt altii care ar putea fi tentati sa faca precum Valcov !

      Oricum pe el prea tare nu l-ar afecta pt ca pedeapsa ce ar primi-o pt aceasta ultima infractiune s-ar contopi cu cei 8 ani si jumatate incasati deja, daca nu cumva la recurs sevor inmultii anii de inchisoare.

      PS. Poate totusi l-ar mai arde la lingurica adaugarea unui spor de pedeapsa ! 😉

  2. Lazar trebuia sa tina protocolul secret pâna la moarte.

  3. Taica Lazăr e sluga binomului de multa vreme!

    • Zise trolul pudila, el fiind sluga de meserie. Iar binomul, ce lipsiți de imaginație sunt trolii aici.

  4. @Putila, asa-i ! Inca din vremea in care tu erai o biata putulica !

    PS. Acum ca ai ajuns ditama-i sula, demasca-l cu tarie ! Nu te lasa ! 😉

  5. Baaaai looserilor, voi ati fost recent intr-o sectie de politie, la parchet sau la tribunal? Ce ati vazut? Loganuri ruginite, agende si pixuri cersite de la firme de agenti, dezinteres, mobilier vechi, calculatoare vechi, “experti” care stiu mai putin decat tine despre software sau hardware sau produse de supraveghere si filaj mai performante pe site-urile chinezesti decat ce poate oferi politia …ingramadeala, jeg etc pai cu astia vroiati voi sa se faca dosare penale de complexitate ridicata, bai, pensionarilor pe$edei? NORMAL ca s-a apelat la SRI pentru ca SRI este intr-o alta liga din punct de vedere al dotarilor, profesionalismului si al scolarizarii angajatilor ca militienii spagari de la cercetari penale :))

  6. De ce Parchetul trebuie să dea socoteală politicului adică lui Liviu Dragnea și Valcov, care sunt condamnați penal??????
    Pana cand se mai amesteca acești oameni in treburile justiției????
    De ce li se permite??????
    Parchetul îi întreabă pe ei de planul de guvernare?????
    Fiecare sa-si facă treaba!!!!!
    Nu cred că justiția trebuie să se justifice unor condamnați!!!!!

  7. A) Cine oare dintre #-isti a avut rabdarea necesara sa urmareasca interviul cu Valcov ?

    Valcov a pus doua intrebari :

    1. „Oare protocolul desecretizat mai era in vigoare?”

    2.”Oare noul SRI a semnat protocoale?”

    „Eu zic ca raspunsurile la aceste intrebari vor veni mai repede decat ne asteptam amandoi.”

    • De parcă ce spune pușcăriașul valcov e demn de luat în seamă pentru că a ascuns niște tablouri prin cimitir și asta te face om de încredere. Așa plin de importanță scrie trolul X. Auzi, „răbdarea necesară” parcă ar fi conferențiat vreun filosof și nu un borfaș cu minte puțină. Și ce întrebări… oare calendarul de perete e in vigoare până la sfârșitul anului? Răspuns; da, dacă e al anului în curs. Nu, dacă nu e. Dar oare noua institutie oarecare X a semnat documente de funcționare? Dar vechea? Da, a semnat că altfel n-ar fi funcționat sau Nu, n-a semnat, deci nu există. Adâncă gândire are acest valcov, ca groapa unde a pus tablourile. Dar si trolul X… părea mai destupat dar spre ghinionul lor e mai degrabă astupat dacă scrie asemenea prostii.

  8. A) Cine oare dintre #-isti a avut rabdarea necesara sa urmareasca interviul cu Valcov ?

    Valcov a pus doua intrebari :

    1. „Oare protocolul desecretizat mai era in vigoare?”

    2.”Oare noul SRI a semnat protocoale?”

    „Eu zic ca raspunsurile la aceste intrebari vor veni mai repede decat ne asteptam amandoi.”

  9. B. G4, unde pot gasi pe pagina voastra cele cinci puncte enuntate de Louis Freeh ?

    Las ca le am citit de la sursa!

    https://www.forbes.com/sites/andrewcave/2018/08/23/former-fbi-director-outlines-five-steps-to-restore-the-rule-of-law-in-romania/#271933eb5737

    „Este vorba despre Louis Freeh (foto), cel care a condus FBI intre 1993 si 2001 dupa ce la sfarsitul anilor ’80 fusese principalul procuror din mega-ancheta “Filiera Pizza”, impotriva mafiei siciliene din SUA. Intr-un articol publicat joi, 23 august 2018, in revista americana Forbes,”

    „Louis Freeh a intocmit un plan in cinci puncte pentru o natiune care a ajuns in presa de pe mapamond cu protocoalele dintre SRI si institutii precum Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii.”

    http://m.luju.ro/fostul-sef-fbi-devoaleaza-abuzurile-binomului-louis-freeh-acuza-in-celebra-revista-forbes-imixtiunea-serviciilor-in-actul-de-justitie-din-romania-protocoalele-sunt-o-intelegere-ascunsa-pentru-deturnarea-statului-de-drept-prin-transformarea-ofiterilor-de-i

    • Ce plicticosenie. Ce se mai chinuie trolul X să ne explice ceva ce e evident: protocoalele secrete sunt nocive și n-ar trebui să existe. Tocmai de aceea securiștii care finanțează inclusiv troli ca X și care au privatizat comunismul cu tot cu multele lui servicii secrete, au folosit practica asta de ani de zile. Este practica preferată a statului paralel al acestora, grupați in mafia PSD-ALDE. Borfașii ăștia ca Dragnea si Valcov sau alți escroci scoși la inaintare sunt tata si mama protocoalelor. Așa lucrează ei, ascuns și tot ei pun trolii precum X să spună cât de rele sunt, folosind citate din FBI preluate de la falanga infractorilor, luju. Te umflă si râsul.

  10. B. G4, unde pot gasi pe pagina voastra cele cinci puncte enuntate de Louis Freeh ?

    Las ca le am citit de la sursa!

    https://www.forbes.com/sites/andrewcave/2018/08/23/former-fbi-director-outlines-five-steps-to-restore-the-rule-of-law-in-romania/#271933eb5737

  11. B. G4, unde pot gasi pe pagina voastra cele cinci puncte enuntate de Louis Freeh ?

    Las ca le am citit de la sursa!

    https://www.forbes.com/sites/andrewcave/2018/08/23/former-fbi-director-outlines-five-steps-to-restore-the-rule-of-law-in-romania/#271933eb5737

  12. Este vorba despre Louis Freeh (foto), cel care a condus FBI intre 1993 si 2001 dupa ce la sfarsitul anilor ’80 fusese principalul procuror din mega-ancheta “Filiera Pizza”, impotriva mafiei siciliene din SUA. Intr-un articol publicat joi, 23 august 2018, in revista americana Forbes,”

    „Louis Freeh a intocmit un plan in cinci puncte pentru o natiune care a ajuns in presa de pe mapamond cu protocoalele dintre SRI si institutii precum Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii.”

    http://m.luju.ro/fostul-sef-fbi-devoaleaza-abuzurile-binomului-louis-freeh-acuza-in-celebra-revista-forbes-imixtiunea-serviciilor-in-actul-de-justitie-din-romania-protocoalele-sunt-o-intelegere-ascunsa-pentru-deturnarea-statului-de-drept-prin-transformarea-ofiterilor-de-i

  13. Teapa babana pt. Valcov.
    „… a infracțiunilor săvârșite de cadre militare ale Serviciului Român de Informații” – deci nici vorba de imixtiune a SRI in treburile procuraturii!
    Totusi, cat e de prost? Saracutul cu duhul Valcov ar trebui sa se rezume la ce stie sa faca mai bine: cavouri cu pereti dubli.