G4Media.ro

Parchetul European notifică Tribunalul București privind punerea sub acuzare a unei persoane…

sursa foto: Cristian Andrei Leonte/ Info Sud-Est

Parchetul European notifică Tribunalul București privind punerea sub acuzare a unei persoane și a unei firme pentru fraudarea fondurilor europene care erau destinate dezvoltării unei zone de pescuit și agrement în județul Tulcea

Parchetul European (EPPO) de la București a notificat Tribunalul București cu privire la punerea sub acuzare a unei persoane fizice și a unei societăți comerciale, sub acuzația de fraudare a fondurilor europene.

Acuzațiile sunt bazate pe investigația EPPO, care a descoperit dovezi de discrepanțe în ceea ce privește fonduri în valoare totală de 920 000 EUR, primite în cadrul unui contract de finanțare în cadrul programului Fondului european pentru pescuit și afaceri maritime 2014-2020.

Aceste fonduri au fost destinate dezvoltării unei zone de pescuit și agrement în județul Tulcea, incluzând sarcini precum decolmatarea și refacerea coronamentului digului, achiziționarea de panouri fotovoltaice, achiziționarea de echipamente amfibii pentru tăierea stufului, achiziționarea de structuri de cazare și achiziționarea de bărci cu motor de agrement. Cu toate acestea, se suspectează că 480 000 EUR din fondurile primite au fost deturnate de la scopul lor inițial, stabilit între iunie 2019 și iunie 2020.

Se susține că aceste fonduri deturnate au fost direcționate în contul personal al inculpatului, utilizate pentru finanțarea altor societăți pe care le controla.

Au fost inițiate ordine de sechestru asupra bunurilor persoanei și ale societății, ca parte a procesului juridic.

În cazul unei condamnări, inculpatul ar putea fi pasibil de o pedeapsă de până la șapte ani și jumătate de închisoare.

EPPO, în calitate de procuratură publică independentă a Uniunii Europene, are responsabilitatea de a investiga, de a urmări penal și de a aduce în fața justiției infracțiunile împotriva intereselor financiare ale UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...