G4Media.ro

Parchetul European cercetează funcționari publici în cadrul unei anchete privind o fraudă…

Sursa foto: EPPO

Parchetul European cercetează funcționari publici în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro în legătură cu fondurile de ocupare a forței de muncă

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca  efectuează astăzi percheziții în mai multe locații, inclusiv în instituții publice, din județul Botoșani, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160 000 de euro care implică fonduri europene destinate creșterii capacității de angajare a tinerilor, se arată într-un comunicat al instituției transmis G4Media.ro

Perchezițiile au loc la domiciliile unui funcționar public, a trei foști funcționari publici și a altor șase persoane implicate în activitatea infracțională suspectată, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani și la sediile celor cinci organizații care au primit subvențiile. Douăzeci de persoane, atât suspecți cât și martori, vor fi aduse la sediul unității de poliție pentru a fi interogate.

Potrivit anchetei, în perioada 2018 – 2021, suspecții au obținut mai multe finanțări nerambursabile aferente unor proiecte care să sprijine tinerii în vederea creșterii capacității de inserție profesională, a găsirii unui loc de ucenicie sau de stagiu și a facilitării accesului acestora pe piața muncii. Toate granturile au fost finanțate din Fondul Social European (FSE), iar suma totală obținută a fost de 160 000 de euro.

Se crede că suspecții ar fi depus documente cu date incorecte la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani pentru a fi eligibili pentru subvenții. Se presupune că funcționari ai agenției de ocupare a forței de muncă au ajutat organizațiile care activează în sectorul formării profesionale să completeze cererile pentru subvenții și, în cele din urmă, să le primească.

Conform probelor, proiectele nu au fost realizate, iar cursurile de formare profesională pentru creșterea capacității de inserție profesională a tinerilor nu au avut loc.

În cadrul perchezițiilor sunt mobilizați zeci de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) și al Jandarmeriei Române – Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani (Jandarmeria Română – Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...