G4Media.ro

Parchetul European anchetează un contract de aproape 100 de milioane de euro…

Sursa Foto: Twitter

Parchetul European anchetează un contract de aproape 100 de milioane de euro pentru construcția unui tunel în Bulgaria pe autostrada Struma / Percheziții la șase companii și patru case particulare / Suspiciuni de spălare de bani și deturnare de fonduri

La cererea Parchetului European (EPPO) din Sofia (Bulgaria), au loc percheziții în șase companii și patru case particulare din două districte bulgare. Perchezițiile au ca scop colectarea de probe într-un caz suspectat de deturnare de fonduri, de utilizare abuzivă a fondurilor UE și de spălare de bani în legătură cu construcția tunelului Zheleznitsa, cel mai lung tunel rutier din Bulgaria, care a fost deschis recent pentru trafic.

Construcția tunelului Zheleznitsa de-a lungul autostrăzii Struma a fost condusă de Agenția bulgară pentru infrastructură rutieră, care a contractat un consorțiu format din trei companii pentru a implementa proiectul, cofinanțat de Fondul european de coeziune, în cadrul Programului operațional „Transport și infrastructură de transport” (2014-2020). Contractantul a primit aproximativ 185 de milioane leva (aproximativ 95,6 milioane EUR), din care 85 % a fost finanțat din fonduri UE.

În urma unui semnal primit de către Agenția de Stat pentru Securitate Națională din Bulgaria (ДАНС), EPPO din Sofia a deschis o anchetă, care a scos la iveală faptul că una dintre companiile care face parte din consorțiu este suspectată de mai multe infracțiuni penale, inclusiv deturnare de fonduri, utilizare abuzivă a fondurilor UE și spălare de bani.

Compania investigată ar fi efectuat, într-un timp foarte scurt, mai multe transferuri fictive de bani în valoare de peste 11 milioane BGN (5,6 milioane EUR) către un lanț de companii, ceea ce a dus la retragerea unor sume mari de numerar de către persoane cu antecedente penale. Aceste societăți și persoane fizice apar, de asemenea, într-o altă investigație EPPO în curs de desfășurare privind proiecte de infrastructură în sectorul feroviar.

Ancheta este în curs de desfășurare, pentru a stabili natura și amploarea activităților infracționale suspectate. Perchezițiile de astăzi au fost efectuate de către Direcția Generală a Poliției Naționale (ГДНП) și Agenția de Stat pentru Securitate Națională (ДАНС).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...