G4Media.ro

VIDEO Parada militară din Piața Arcului de Triumf / Iohannis, Ciolacu și…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

VIDEO Parada militară din Piața Arcului de Triumf / Iohannis, Ciolacu și Ciucă în tribuna oficială / Peste 2.400 de militari și 150 de mijloace tehnice participă la evenimentul dedicat Zilei Naționale a României

Ora 12.30: Parada militară s-a încheiat.

Ora 11.12: Aglomerație pe magistrala 2 de metrou. Sute de oameni sosesc cu metroul în zona Arcului de Triumf pentru a asista la parada militară. Metrorex a anunțat că a suplimentat numărul de trenuri la maximum de 11 pe magistrala 2.

Imagini transmise de un cititor G4Media de la stația Aviatorilor:

Ora 11.10: Președintele Klaus Iohannis depune o coroană de flori în memoria eroilor români. Este ținut un moment de reculegere.

Ora 11.05: Este intonat Imnul Național al României. Sunt trase salve de tun.

Ora 11.o1: Președintele Klaus Iohannis sosește în Piața Arcului de Triumf. Șeful statului este întâmpinat de Garda de onoare.

Ora 10.57: Premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, miniștri, parlamentari, reprezentanți ai mai multor instituții publice, membri ai conducerii Armatei.

Știrea inițială: Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă, vineri, la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmite Agerpres.

La parada militară, care va avea loc începând cu ora 11.00, dispozitivul de defilare al tehnicii militare este alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

În blocul de paradă vor defila aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice.

Avioane şi elicoptere vor survola Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie.

După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piaţa Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14.00.

Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare. Totodată, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 14.00, la Monumentul ‘Marii Uniri’ vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 15.00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Din dispozitivul de defilare vor face parte militari şi tehnică de luptă din Polonia şi Franţa, care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi Grupului de luptă al NATO de la Cincu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...