G4Media.ro

Papa Francisc va fi așteptat de peste 75.000 de persoane la Budapesta,…

Papa Francisc va fi așteptat de peste 75.000 de persoane la Budapesta, unde prezența sa a reaprins dispute politice

Papa Francisc va fi primit duminică la în Piața Eroilor din Budapesta de peste 75.000 de persoane, care nu vor fi supuse unor măsuri speciale de control sau restricţii pentru COVID-19, unde va avea loc slujba de încheiere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic, relatează vineri agenţia EFE, citată de Agerpres.

Înaintea slujbei, în timpul celor câteva ore pe care le va petrece la Budapesta, Papa Francisc se va întâlni cu preşedintele ungar Janos Ader şi cu premierul Viktor Orban, faţă de care exprimă poziţii divergente pe teme precum migranţii sau drepturile persoanelor LGBT.

După scurta şedere în capitala ungară, pe care Vaticanul nu o consideră o vizită oficială, suveranul pontif va începe o vizită de trei zile în Slovacia.

Cei 75.000 de participanţi la slujbă nu vor trebui să poarte măşti şi nici să prezinte un certificat de vaccinare sau test negativ COVID-19, măsuri care nu s-au aplicat nici la Congresul Euharistic desfăşurat în ultima săptămână.

În pofida valului patru, în Ungaria pandemia este considerată a fi încă sub control, deşi în ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creştere uşoară a cazurilor zilnice, vineri fiind confirmate 323 de noi cazuri de COVID-19.

Vizita Papei Francisc la Budapesta a readus la suprafaţă unele dispute politice locale. Politicieni şi mass-media care-l susţin pe premierul Viktor Orban au criticat atitudine deschisă a suveranului pontif faţă de migranţi, consideraţi de premierul conservator ungar drept o ameninţare la adresa valorilor creştine europene, aceeaşi părere Viktor Orban având-o şi despre comunitatea LGBT.

În replică, opoziţia progresistă ungară a insistat că Papa Francisc şi-a manifestat respingerea faţă de „naţionalismele închise şi agresive”. Primăria din Budapesta, condusă de opoziţie, a amplasat pe străzile oraşului afişe cu citate ale suveranului pontif despre toleranţă şi solidaritate.

Sursa foto: Facebook/ Papa Francisc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cât de la zi sunteti cu a este informații….rețeaua mondiala din care faceți parte va tine la curent.
    Ceea ce nu scrieți niciodată sunt măsurile de protejare a populației, tinerea in frâu a prețurilor la utilități, creșterea economică spectaculoasa, scutirea de impozit a multor categorii sociale (tineri sub 25 ani, mame cu 3 copii sau mai mulți) mărirea de 4 ori! a pensiilor in acest an, investiții peste investiții, etc.
    Nu știu, despre astea parca nu aveți timp sa scrieți, decât sa criticati guvernul maghiar.