G4Media.ro

Papa Francisc le urează „bun venit” refugiaţilor aduşi în Europa de organizaţii…

sursa foto: Facebook/ Vatican News

Papa Francisc le urează „bun venit” refugiaţilor aduşi în Europa de organizaţii creştine pe culoare umanitare

Papa Francisc le-a urat sâmbătă „bun venit” miilor de refugiaţi aduşi în Europa de organizaţii creştine pe „culoare umanitare”, recunoscându-le dorinţa de a „trăi liberi de frică şi insecuritate”, relatează Agerpres conform AFP.

Suveranul Pontif le-a mulţumit într-o audienţă la Vatican organizaţiilor care i-au ajutat pe refugiaţi, subliniind că primirea lor reprezintă „primul pas către pace”.

Circa 6000 de persoane – din Siria, Irak, Afganistan, Sudanul de sud, Libia dar şi Ucraina – au ajuns în Europa datorită „culoarelor umanitare” create de organizaţii creştine începând din 2016, la iniţiativa comunităţii catolice Sant’Egidio, iniţial în Italia, apoi şi în Franţa şi Belgia.

Papa Francisc i-a salutat în special pe supravieţuitorii condiţiilor de viaţă extrem de dure din taberele de detenţie din Libia, loc „preferat” de plecare pentru zeci de mii de migranţi care se lansează anual în periculoasa tentativă de traversare a Mediteranei pentru a ajunge în Europa.

Culoarele umanitare au fost create pentru a oferi o alternativă la această rută, pe care mor în fiecare an mii de oameni. Guvernele europene implicate în acest mecanism acordă vize umanitare, utilizate de ONG-uri pentru a aduce pe cale legală pe continent persoane vulnerabile, familii cu copii, victime ale persecuţiilor, vârstnici sau bolnavi. La sosire, refugiaţii sunt luaţi în grijă de asociaţii, care le oferă adăpost, îi învaţă limba ţării gazdă şi le acordă formare profesională, ajutându-i totodată cu formalităţile de azil.

Peste 5000 de refugiaţi au ajuns astfel din 2016 în Italia, iar alte circa 600 în Franţa, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bun Venit in Vatican ! Nu in Europa !. Natafletul de Papa Francisc nici macar nu e nascut in Europa si se da in spectacol cu ,,primirea emigrantilor” in Europa !.