G4Media.ro

Papa Francisc: În loc să ne ascultăm unii pe alţii, în loc…

Sursa Foto: Pexels.com

Papa Francisc: În loc să ne ascultăm unii pe alţii, în loc să vorbim, ne izolăm cu telefoanele mobile / Nu vă culcaţi niciodată fără să faceţi pace, altfel a doua zi va fi un război rece

Papa Francisc a sfătuit duminică să ne ascultăm unii pe alţii în familie pentru a face faţă conflictelor şi dificultăţilor, în loc să ne izolăm cu telefoanele mobile sau să ne acuzăm unii pe alţii, repetând mereu aceleaşi fraze, relatează EFE, citată de Agerpres.

În mesajul său Angelus, în ziua în care catolicii celebrează Sărbătoarea Sfintei Familii, după Crăciun, papa a abordat tema problemelor familiale şi a spus că este o provocare zilnică, iar aceasta se câştigă cu atitudinea corectă, cu mici atenţii, cu gesturi simple, având grijă de detaliile relaţiilor noastre.

”Dar cum să o facem?”, a întrebat Francisc în timp ce privea spre Piaţa Sfântul Petru, unde mii de credincioşi s-au adunat în această zi de sărbătoare în Italia. Şi a răspuns că „pentru a menţine armonia în familie, trebuie să lupţi împotriva dictaturii sinelui”.

”Este periculos când, în loc să ne ascultăm unii pe alţii, ne învinovăţim unii pe alţii pentru greşelile noastre; când, în loc să ne îngrijim de ceilalţi, ne concentrăm pe propriile nevoi; când, în loc să vorbim, ne izolăm cu telefoanele mobile; când ne învinovăţim unii pe alţii, repetând mereu aceleaşi fraze, punând în scenă o piesă de teatru în care toată lumea vrea să aibă dreptate, iar la final este o tăcere rece”, a spus el.

Aşa că a repetat unul dintre sfaturile sale: „La sfârşitul zilei faceţi pace. Nu vă culcaţi niciodată fără să faceţi pace, altfel a doua zi va fi un război rece”.

”Cât de des, din păcate, apar conflicte între pereţii căminului ca urmare a unor tăceri prea lungi şi a unor egoisme nevindecate! Uneori se ajunge chiar la violenţă fizică şi morală. Acest lucru rupe armonia şi ucide familia. Să trecem de la ‘eu’ la ‘tu'”, a sfătuit papa.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Arhitectii iadului nu-si divulga secretele nici lu dracu.

 2. Adaptati-va unei lumi in care „Liberul Arbitru”(cea mai mare minciuna) e doar o iluzie si veti avea Pacea.

  • Ce fericit esti sa fii sclav pe viata, sa nu gandesti niciodata, asta e crestinul adevarat, un sclav.

 3. Nu trece an sa nu aflam de noi cazuri de pedofilie, comise de preoti si calugari, nu doar catolici.

 4. Pt. detalii, cititi-mi comentariile la : g4media.ro/gabriel-liiceanu-despre-proiectul-presedintelui-romania-educata-e-ceva-mult-mai-dramatic-decat-un-esec-nimeni-nu-poate-sa-stie-cum-vom-iesi-din-depresia-de-stat-mafiotizat-in-car.html

  Da, Crestinismul este o Ideologie Deplina a Sclaviei, d’asta Constantin cel Mare a ales-o, pt. a-si domina perfect subjugatii. Nu lasa loc de vreun semn al intrebarii si s-a platit scump pt. asta, d’asta o ‘iubesc … Este sursa primordiala a tot ce inseamna rau in lumea asta, punand dorinta de Dreptate intr-un univers paralel, pur imaginar.

  Ce poate fi mai pervers de atat ?

  • Nu-i pasa nimanui de comentariile dvs. Pe deasupra aveti si un limbaj suburban.

  • Ar trebui sa ramana ‘urbanii’ cu ‘urbanii’ atunci. Si sa vada si ce-i munca suburbana. Vad ca-i cuvantul anului 2021. Cred ca ‘nimanui’ e capabil sa decida. Daca va stanjeneste, v-a atins. „Redactia” sa curete adevaratele grobianisme si doar pe urma sa se apuce si de ale mele. Este singura mea pretentie dupa atata truda pe acest site.

   Din nou, iertati-ma ca v-am ciufulit penele. Stiu ca e frumos in paradis dar aici e iadul, in caz ca nu v-ati prins.

 5. Care sunt cuvintele suburbane? Puteti fi mai exact?

 6. Și o inteligenta artificiala ar spune aceleasi lucruri.
  Despre sanatate cu forța nu poți vorbi.

  • „AI”-ul o ‘face’ doar pt. c-a luat absolut tot ce scrie pe Reddit la puricat. Problema e ca habar n-are ce ‘zice’. E doar un set de functii hranit bine cu tot ce coace mintea unor tanjitori de ‘karma’.

   Cea mai buna fapta pe care ar putea Biserica s-o faca vreodata este sa accepte ca minte. Problema e ca omenirea, din motive pe care-s satul sa le repet, nu e pregatita pt. asta. Sunt Realist.

  • ..’tanjitori de karma’… care-i un ‘bias’ urias in sine. Sunt sigur ca nimeni n-a luat in considerare acest aspect. Ma refer la „GPT-3”.

 7. Ca sa lamuresc toti nedumeritii : Nu am cum sa cred in „Yahve” si in tot ce tine de el. ‘Religia’ mea este cea a lui Spinoza, singura care pare sa aiba Sens.

 8. Cuvintele suburbane sunt cele rurale