G4Media.ro

Papa Francisc, cuprins de o ”imensă tristeţe” faţă de ”realitatea îngrozitoare” a…

sursa foto: Vatican Media

Papa Francisc, cuprins de o ”imensă tristeţe” faţă de ”realitatea îngrozitoare” a abuzurilor sexuale ale minorilor în Biserica Catolică din Franţa

Papa Francisc şi-a exprimat marţi ”imensa tristeţe”, după publicarea unui raport copleşitor cu privire la abuzuri sexuale ale unor minori în Biserica Catolică din Franţa, care a ”conştientizat această realitate îngrozitoare”, relatează AFP, citată de News.ro.

”El se gândeşte în primul rând la victime, cu o imensă tristeţe faţă de rănile lor şi cu recunoştinţă faţă de curajul de a le denunţa”, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, evocând reacţia Suveranului Pontif.

Papa argentinian ”se gândeşte de asemenea la Biserica (Catolică) din Franţa, pentru ca, după ce a conştientizat această realitate îngrozitoare (…), să poată lua calea ispăşirii”, a delarat Bruni.

sursa foto: Vatican Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Cei mai multi homosexuali si pedofili ii putem gasi in Institutia Mondiala numiata Biserica! Dar ei cica sunt anti-lgbt, adevaratii Diavoli!

 2. Ce stia toata Biserica nu stia Papa!

 3. Doar imensa tristeţe? Ceva productiv nu face cu popii? Sau ei sunt prea multi si ramane fara fonduri….

 4. Dar să lăsăm emoțiile deoparte, ce face concret ca cei vinovați să fie pedepsit, ca astfel de evenimente sa nu se mai întâmple??
  Sau de ce nu denunță și alte fenomene din biserica cum ar fi existența sectelor care distrug viețile a mii de oameni?

 5. In loc sa pupe picioarele invadatorilor și să umble prin lume ca căcatul de barză adus de vint mai bine sa se apuce să curețe biserica pină mai are ce!!S-a întristat pucistul liberal?Dar știa și pină acum, mai are tupeul sa se dea surprins.Daca nu știa este și mai grav!!Ce face el acolo ptr credincioși?

 6. Păi să se roage pentru ei, că asta e max ce se face să rezolve problema.

 7. Vai! Ce surpriză pentru papă!

 8. Luat prin surprindere nu alta.

 9. Iisus îi atingea si vindeca pe leprosi, papa le cere pașaport de vaccinare oamenilor pt a intra în biserica Vaticanului!
  Biserica incluziva la care visează inchinatorul la pachamama este Babilonul destrabalarii si degradării ființei umane.

 10. Desigur că pentru astfel de fapte ale clericilor, Papa ar trebui sa facă curățenie în Biserica: atât preoții cât și episcopii vinovați ar trebui excluși din rândul sacerdotilor și dați pe „mana lunga” a Statului asa cum proceda odinioară Inchiziția. Ea te judeca dar sentința era aplicata întotdeauna de către forțele laice ale conducătorilor vremelnici.