G4Media.ro

Pandemia provoacă o criză suplimentară în India: Copiii sunt răpiţi de la…

Pandemia provoacă o criză suplimentară în India: Copiii sunt răpiţi de la familiile lor pentru a fi vânduţi ca forţă de muncă ieftină în fabrici

Din cauza crizei economice care afecteză India, traficul de copii este în creştere, scrie CNN, care relatează povestea unor băieţi păcăliţi cu doar 7 dolari pentru a fugi de acasă şi care urmau să fie vânduţi ca muncitori în fabrici.

Într-o seară de august, un băiat de 14 ani a fugit de acasă şi s-a urcat într-un autobuz către Jaipur, un oraş aglomerat aflat la 900 de kilometri distanţă de satul său natal.

El şi prietenii lui au primit echivalentul a 7 dolari de la un bărbat din satul lor pentru a merge „în vacanţă” în Jaipur. La intrarea în oraş, însă, autobuzul a fost oprit de Poliţie, iar copiii au fost salvaţi.

Bărbatul a fost arestat pentru trafic de minori, alături de alţi doi suspecţi. În total, 19 copii au fost salvaţi. Poliţia spune că destinaţia lor cea mai probabil era o fabrică de brăţări indiene, unde urmau să fie vânduţi ca forţă de muncă ieftină.

În India, legea permite copiilor să muncească după vârsta de 14 ani, dar numai în afaceri de familie şi doar dacă acestea nu sunt periculoase. Din cauza crizei provocate de coronavirus, multe familii îşi încurajează însă copiii să muncească oriunde, oricum pot.

Fabricile de brăţări sunt locuri foarte dure pentru copii, pentru că aceştia trebuie să lucrez cu substanţe toxice şi cu metale topite.

Pedepsele au fost înăsprite în ultimii ani, dar în 2020 s-au făcut paşi înapoi, în special din punctul de vedere al respectării legilor.

Când India a intrat în carantină în martie, şcolile s-au închis şi milioane de copii au rămas fără o masă caldă asigurată de stat zilnic. Traficanţii au exploatat situaţia.

Copiii salvaţi din astfel de situaţii au povestit condiţiile fizice dure în care lucrau, precum şi abuzurile fizice la care erau supuşi.

sursă: CNN // sursă foto: captură CNN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Saracii patroni, au ajuns sa puna la munca indieni. Din experienta noastra, indienii nu prea se rup cu munca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.