G4Media.ro

Pădurarii vor fi înarmați și vor primi cinci salarii compensatorii la ieșirea…

Pădurarii vor fi înarmați și vor primi cinci salarii compensatorii la ieșirea la pensie, a decis Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților / Decizia vine pe fondul crimelor și agresiunilor comise împotriva mai multor pădurari în ultima perioadă

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal, transmite Agerpres.

Comisia pentru agricultură a dat, marţi, raport favorabil, în unanimitate, unui proiect de lege privind modificarea statutului personalului silvic.

Una dintre modificări prevede că „în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”.

Un alt amendament adoptat de comisie menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat şi urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

Foto: Federaţia Sindicatelor Silva organizează o acţiune de protest în faţa Parlamentului României, in Bucuresti, marti 24 septembrie 2019. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Romsilva: Pădurarul din Maramureş a fost împuşcat în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori. Trupul său a fost aruncat într-o râpă și prezintă numeroase urme de agresiune fizică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Mentalitate de politruci. In loc sa rezolva problema de baza, adica coruptia din sectorul lemnului, prefera sa carpeasca, adica tot lasa padurarii sa moara, doar ca acuma ii inarmeaza mai bine si daca traiesc pana la pensionare atunci ii se va oferii mai multi bani.
  10% bunatate, 90% mizerie.

  • Până acum s-au dat 10 salarii compensatorii , acum se dau 5 ,de ce? Prin cîte riscuri , bătăi și pădurari uciși de hoții de lemne în loc să fie ajutați financiar li se mai taie.Ce sindicat lu pește reprezintă pe pădurari?

 2. INSUFICIENT!! Jandarmeria sa fie la dispozitia ocoalelor silvice pentru a interveni de URGENTA atunci cand sunt solicitati! Sa aiba linie directa! si nu 112!!! Macar asa stim de ce ii tot platim, ca de batut civili vad ca-s eficienti si mari „eroi” medaliati

 3. O parere impotriva curentului: padurarii sint cei mai mari hotomani, adevaratii dusmani ai padurii. numiti in functii de mai marii judetelor pe aceleasi criterii ca peste tot, obedienta si tabla impartirii. Ei sint acolo sa pazeasca lemnul pentru hotii cei mari ca sa nu-l fure hotii mai mici. Inevitabil, capitalismul fiind o societate concurentiala, se mai produc si incidente.

 4. Padurarii sunt complici la defrisari. Adevarata crima este impotriva naturii, nu impotriva padurarilor, acolo cel mai probabil a fost vorba de rivalitate. Dupa situatia dezastruoasa a padurilor patriei din ultimii 10 ani eu as lua in calcul anchetarea padurarilor sau cel putin demiterea lor din functii.

  • Functia de padurar? Rad si curcile de tine. Ai lucrat la padure macar 1 zi? Nu vezi ca problema este degringolada din tara de tip „divide et impera” prin care politicienii au distrus sistematic credibilitatea fiecarei profesii: profesori, medici, agricultori, silvicultori etc. aratand doar fata urata si exagerand pentru a putea conduce usor?
   Ce meserie ai? A fost promovata munca si seriozitatea in profesia ta? Au fost motivati oamenii care isi faceau meseria cum trebuie?

 5. Tampitilor treziti va !!!Nu luati nimic cu voi in gropa pe care o sapati singuri!!!!Din pacate sapati gropi pt toata Romania!!!Ajunge dobitocilor!!!!!