G4Media.ro

OSCE îşi evacuează către Republica Moldova misiunea de monitorizare din Ucraina

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

OSCE îşi evacuează către Republica Moldova misiunea de monitorizare din Ucraina

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a început evacuarea către Republica Moldova a personalului său din Ucraina, în urma agresiunii militare a Rusiei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul de Externe de la Chişinău a confirmat evacuarea misiunii civile de monitorizare a OSCE din Ucraina, ca urmare a imposibilităţii garantării securităţii pentru personalul acesteia.

Vor fi evacuate pe cale terestră circa 300 de persoane, inclusiv 40 de cetăţeni moldoveni, iar autorităţile Republicii Moldova acordă toată asistenţa necesară pentru buna desfăşurare a acestei operaţiuni, instituţiile statului fiind în contact permanent cu reprezentanţi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare din Europa, mai menţionează MAE de la Chişinău.

După sosirea reprezentanţilor OSCE în Republica Moldova, vor fi identificate căi pentru repatrierea cât mai grabnică a personalului în ţările de origine.

Misiunea specială a OSCE de monitorizare în Ucraina este o misiune civilă, al cărei mandat este de a monitoriza şi informa comunitatea internaţională despre situaţia din Ucraina, inclusiv în zona conflictului din Donbas. Pe tot parcursul activităţii sale misiunea a jucat un rol esenţial în observarea situaţiei pe teren, raportarea incidentelor şi altor evoluţii relevante.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter